14 [NOV 12] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 noiembrie 2012

Atenţie la S.M.S.-uri!

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
2 voturi 1529 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
SMS-ul
La îndemîna infractorilor!

Mare atenţie la mesajele şi apelurile prin care sunteţi anunţaţi că aţi cîştigat un premiu fabulos. Gîndiţi-vă de două ori înainte de acţiona, pentru a nu cădea în plasa escrocilor. 
La Buzău, de la începutul acestui an, poliţiştii au înregistrat 32 de sesizări din partea unor persoane înşelate prin astfel de metode. Numai luna aceasta, o buzoiancă s-a plîns că a fost înşelată de un necunoscut cu suma de 9 000 de lei. Femeia a fost sunată de un bărbat care s-a recomandat a fi fiul său şi i-a spus că a provocat un accident de circulaţie dar şi că are nevoie urgent de 10.000 de lei, pentru ca victima accidentului să nu depună plângere împotriva sa. Buzoianca nu a stat pe gînduri, şi a trimis imediat 9.000 de lei printr-un serviciu de transfer rapid de bani. Şi-a dat seama că a fost înşelată doar în momentul în care fiul său a sunat-o. Femeia a avut noroc pentru că a anunţat la timp poliţiştii iar banii au fost blocaţi înainte de a ajunge la escroc. Tot luna aceasta, o altă buzoiancă a cerut ajutorul Poliţiei după ce a fost înşelată cu suma de 5200 de lei. Femeia a primit un mesaj pe telefonul mobil, în care era anunţată că a câştigat un premiu de 50.000 de lei. Şi pentru a intra în posesia banilor, buzoianca a fost determinată să achite contravaloarea unor taxe de 5 200 de lei.
Poliţiştii din Buzău continuă cercetările în vederea identificării şi prinderii autorilor. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU