23 [SEP 14] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 23 septembrie 2014

Armata a mobilizat rezerviştii pentru un exerciţiu

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 1613 vizualizari 1 comentariu laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Un amplu exerciţiu de mobilizare este în plină desfăşurare în unităţi militare din Buzău.

În acest mod Armata vrea să afle pe câţi rezervişti poate conta în cazul unei situaţii reale de conflict.
Pregătirile pentru exerciţiu s-au făcut cu maximă discreţie din partea autorităţilor care până astăzi nu au vrut să dea nici un fel de informaţii cu privire la acest subiect, deşi numeroşi rezervişti au fost contactaţi în acest scop cu mult  timp înainte.

 Instituţia Prefectului precizează:
“Ministerul Apărării Naţionale în colaborare cu Ministerul Afacerilor lnterne, organizează în perioada 23 - 25 septembrie 2014 , în judeţul Buzău, un exerciţiu de verificare a evidenţei militare a populaţiei, în conformitate cu prevederile planului aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în anul 2013. Pe timpul verificării, rezerviştii aflaţi în planurile de mobilizare vor fi chemaţi la unităţile militare, pe durata a două - trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.
Exerciţiul de verificare se planifică şi desfăşoară periodic în toate județele tării, la intervale de 6 - 8 ani, în baza aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.”Etichete: Armata |  exerciţiu |  mobilizat |  pentru |  rezerviştii
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

mihai
24 septembrie 2014
Suntem de tot rasul! Cine sunt rezervistii? Cetatenii cu varsta de peste 34 ani(cei sub 34 ani nu au facut armata)! Adica, in urma mobilizarii, o sa avem o armata de hodorogi trecuti de 35 ani,iar cei tineri stau acasa!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU