04 [SEP 15] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 04 septembrie 2015

8 elevi au luat Bac-ul de toamnă după contestaţii

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1235 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

La Buzău au fost depuse 311 contestaţii, din care 100 au fost doar la Limba şi Literatura Română. După ce au fost recorectate, 8 elevi au obţinut medie peste 6 , astfel că procentul a crescut de la 16,18 % la 17 %. La peste 200 de contestaţii nota a rămas aceeaşi, în vreme ce la 100 dintre lucrări nota s-a modificat. 


Diferenţa dintre nota iniţială şi cea rezultată după recorectare nu este foarte mare, ajungînd la maxim un punct şi jumătate.
În această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 1400 de elevi care fie au picat în vară fie au avut corigenţe de dat, dar doar o parte dintre ei s-au prezentat la examen Din cei peste 1.100 de candidaţi care au susţinut examenul, doar puțin peste 170  au reuşit să obţină diploma de bacalaureat. Astfel, procentul de promovare, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 16,18%. Cea mai mare notă, 8,16, a fost obținută de un elev de la Liceul Tehnologic ”Costin Nenițescu” din municipiul Buzău.Rezultatele din această sesiune a bacalaureatului sunt foarte slabe comparativ cu sesiunea de toamnă de anul trecut. Atunci procentul de promovare a fost de 30 %. 

Au şanse să intre la facultate

Chiar dacă au luat bac-ul mai tîrziu, absolvenţii au şanse să prindă un loc la facultate. În perioada următoare există o etapă de admitere la universităţile din ţară în care pot fi ocupate locurile rămase libere după admiterea din vară. Etichete: contestaţii |  elevi |  toamnă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU