18 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 18 mai 2018

12.000 de oameni la cel mai mare eveniment după 1989 la Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
5 voturi 1727 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro


Sărbătoarea de ieri de la Buzău a demonstrat că dacă se doreşte cu adevărat ceva, atunci, acel lucru se poate realiza. Ziua Eroilor a fost cel mai important eveniment de acest tip din ultimii 30 de ani. Am văzut, astfel, 12.000 de oameni veniţi, marea lor majoritate fără să fie mobilizaţi de nimeni.  
    Primarul Constantin Toma, în calitate de principal organizator, a cîştigat pariul pus cu el însuşi pentru buzoieni, iar oraşul a rămas cu o lucrare care ne aduce cel puţin în zona Căii Eroilor în secolul 21. Dincolo de aceste aspecte, merită remarcat faptul că toată această desfăşurare de forţe din cele aproape două zile de manifestări a fost un moment meritat de cei 10.000 de eroi care odihnesc astăzi la Cimitirul Eroilor.
Întîi de toate trebuie spus că aşa cum arată acum Calea Eroilor, cimitirul cu acelaşi nume şi totul împrejur, respectă ceea ce Toma a explicat cu luni în urmă cînd anunţa acest eveniment. Fapt apreciat chiar de către buzoienii care, de exemplu, miercuri seară, au însoţit militarii care s-au retras cu torţe să ajungă la Cimitirul Eroilor, au ocupat trotuarele şi-au admirat la modul propriu imaginile istorice de pe panourile montate pe gardurile unităţii militare din Bariera Ploieşti. Spectacolul în sine şi toată desfăşurarea de forţe de miercuri şi joi au fost o dovadă că atunci cînd există organizare apar şi rezultatele.
Mobilizare exemplară
În acest context trebuie spus că organizarea a fost aproape perfectă. Primarul Toma, Ministerul Apărării Naţionale, Biserica, reprezentanţii municipalităţii şi chiar factorul politic au contribuit la un eveniment care va fi ţinut minte de cei care au participat. A fost, fără putinţă de tăgadă, cea mai mare desfăşurare de forţe şi cea mai mare prezenţă la un meeting după 1989, la Buzău. Aşadar, se dovedeşte că atunci cînd orgoliile sînt date la o parte, iar organizarea funcţionează, rezultatele bune vin.

Cel mai mare adversar, ploaia

Singura chestiune care a umbrit la propriu evenimentele de ieri a fost ploaia care a fost prezentă pe tot parcursul manifestaţiilor. Cu toate acestea puţini oameni au plecat după începerea ploii, iar micile disfuncţii practic nu prea au interesat pe nimeni. La sfîrşit să spunem că, iată, Buzăul a avut parte de un eveniment care, fără să folosim cuvinte mari, poate deveni memorabil.

Etichete: Buzău |  eveniment |  oameni
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

Mișu
18 mai 2018
Din cei 12 mii, mulți au fost copii și profesori aduși cu forța. Școala 11, de exemplu, a venit cu 800 de elevi. Înmulțiți numărul de școli și licee cu o medie de 400 de elevi și asta-i participarea minune. 1 profesor obligatoriu la 10 elevi, conform indicațiilor isj. Dar asta e, jurnalismul e mort de mult, trăiască banii de la partid!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU