26 [IUN 13] ACTUALITATE Bucuresti
Miercuri, 26 iunie 2013

Zi de doliu naţional în memoria celor 18 români morţi în Muntenegru

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2615 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Zi de doliu naţional în memoria celor 18 români care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident petrecut duminică în Muntenegru. Drapelul României va fi coborât în bernă la toate instituţiile de stat, iar posturile de radio şi televiziune îşi vor adapta programele în mod corespunzător. Premierul Victor Ponta a anunţat ieri, după şedinţa specială a Guvernului, că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă astăzi este şi Ziua Drapelului.

În cursul zilei de ieri,  3 aeronave militare au decolat din capitala Podgoriţa şi au adus în ţară atât cele 29 de persoane rănite, cât şi cadavrele celor care nu au supravieţuit tragicului accident. 4 spitale din Capitală au fost pregătite pentru a prelua răniţii şi a le oferi cele mai bune condiţii medicale.

Cu toate acestea, cea mai grea misiune au avut-o medicii Institutului Naţional de Medicină Legală. Aceştia au lucrat toată noaptea pentru a identifica toate cele 18 cadavre ale victimelor accidentului.La procedura de identificare au participat opt medici legişti, dintre care au făcut parte şi medicii sosiţi  din Muntenegru. În timpul identificării cadavrelor, rudele au avut un rol esenţial, mai ales că au fost effectuate teste genetice pentru stabilirea identităţii celor decedaţi.

Şase dintre victimele decedate au fost identificate în Muntenegru, dar a trebuit să fie aduse la IML pentru îndeplinirea formalităţilor. 10 dintre cadaver au fost deja ridicate de membrii familiilor, iar alte 8 sunt încă la sediul IML, de unde vor fi ridicate în cursul zilei de astăzi.Se pare că 9 dintre cele 18 persoane decedate sunt din Bucureşti, 5 din Argeş, 2 din Timiş, unul din Cluj şi unul din Ilfov.

Reamintim, un autocar cu 47 de turişti români la bord s-a răsturnat duminică într-o prăpastie în Podgorica. În urma accidentului, 18 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 29 au fost rănite.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU