23 [NOV 13] ACTUALITATE Bucuresti
Sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Traficanţi de carne vie, care forţau buzoience să se prostitueze în Italia, reţinuţi

Adrian Constantin alte articole de Adrian Constantin
1 vot 4526 vizualizari 0 comentarii adrianconstantin@sansanews.ro

14 persoane suspectate că au obligat mai multe minore şi tinere să se prostitueze în România şi în Italia au fost reţinute, după percheziţii făcute joi în Bucureşti şi în Ilfov, şi vor fi prezentate Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă, potrivit DIICOT.

Persoanele reţinute ar face parte dintr-o grupare infracţională formată din 18 membri, specializată în trafic de persoane, respectiv trafic de minori.

Potrivit anchetatorilor, gruparea acţiona atât în România, la Bucureşti şi în judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Botoşani, Giurgiu, Dâmboviţa şi Olt, cât şi pe teritoriul Italiei, respectiv în Milano.

În perioada 2009 - 2012, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane de sex feminin, inclusiv minore, pe care le-ar fi obligat ulterior, prin ameninţare, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi, banii încasaţi fiind împărţiţi între ei.

Clienţii erau racolaţi fie prin intermediul anunţurilor postate pe internet sau victimele erau "predate" contra cost altor persoane, în vederea exploatării sexuale.

Ulterior, aceste victime erau transportate în Italia şi exploatate sexual stradal, în zona oraşului Milano, conform sursei citate.

Gruparea a fost anihilată de procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Giurgiu, Dâmboviţa precum şi Jandarmeriei Române.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU