08 [IUL 13] ACTUALITATE Bucuresti
Luni, 08 iulie 2013

Ponta cere explicaţii pentru audierile de la bac

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2615 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Legalitatea acţiunii audierilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu sub semnul întrebării.

Premierul Victor Ponta aşteaptă explicaţii de la ministrul de Interne, Radu Stroe, în legătură cu modul în care a fost desfăşurată ancheta de la Bolintineanu.

Anunţul prim ministrului vine după ce ziua de vineri s-a lăsat cu un scandal imens la liceul bucureştean. Poliţiştii au adus mai multe autocare la poarta instituţiei de învăţământ pentru a lua elevii şi a-i duce la audieri în dosarul suspiciunii de fraudare a examenului de bacalaureat.

Iniţial, autorităţile au anunţat că au mandate de aducere emise pe numele a 100 dintre elevi, dar ulterior s-a demonstrat că acestea lipsesc cu desăvârşire. Iar bâlbele din partea autorităţilor au continuat întreaga zi.

Premierul Victor Ponta susţine tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de luare şi dare de mită pentru fraudarea exemenului de bacalaureat.

În viziunea lui Ponta, audierile elevilor de la liceul Bolintineanu au reprezentat o mare greaşeală, şi în acelaşi timp un abuz din partea autorităţilor.

În consecinţă, premierul a susţinut că noi anchete vor fi demarcate pentru a se stabili cine se face vinovat de toate aceste inadvertenţe în declaraţii, iar primul vizat de Victor Ponta ar fi chiar ministrul de Interne, Radu Stroe.

Ministrul Stroe a încercat să se disculpe, şi a declarat că poliţiştii au acţionat la comanda procurorilor, deci vina ar fi a Parchetului Capitalei.Etichete: Bacalaureat |  Audieri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU