09 [SEP 13] ACTUALITATE Bucuresti
Luni, 09 septembrie 2013

Număr record de protestatari pentru Roşia Montană

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2541 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Seara trecută au avut loc în Capitală şi în alte oraşe din ţară, cele mai ample proteste de stradă împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană.

Aproximativ 10 mii de oameni au protestat din nou în Piaţa Universităţii împotriva proiectului de exploatare la Roşia Montană, în cea de-a opta seară consecutivă.

Manifestanţii au mărşăluit timp de mai multe ore pe principalele artere ale Capitalei, blocând pe rând Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Protestele faţă de proiectul Roşia Montană au adunat în fiecare zi tot mai mulţi oameni, în centrul Capitalei. Manifestanţii au cerut autorităţilor stoparea proiectului de exploatare a aurului din zona Roşia Montană.

Locul de întâlnire a fost tot Piaţa Universităţii. Apoi, a urmat un marş spre, Piaţa Romană, iar de acolo, protestul s-a mutat în faţa sediului Guvernului. Oamenii au continuat marşul pe bulevardul Ştefan cel Mare, Calea Moşilor şi apoi s-au întors în Piaţa Universităţii.

Proteste au fost şi în alte oraşe din ţară.  În Cluj-Napoca peste 6 mii de oameni au ieşit în stradă pentru a împiedica adoptarea proiectului Roşia Montană. Şi în Braşov, Timişoara şi Suceava, mii de oameni au ieşit în stradă.

 Etichete: bucuresti |  Rosia Montana |  proteste
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU