26 [IUN 13] ACTUALITATE Bucuresti
Miercuri, 26 iunie 2013

Magistraţii decid ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 3055 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro

Veşti nesperat de bune pentru angajaţii companiei Hidroelectrica.  

Societatea are şanse să iasă din insolvenţă şi să revină pe piaţa românească. Tribunalul Bucureşti decide astăzi ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica. Toate cele 75 de contestaţii împotriva companiei au fost respinse, iar Hidroelectrica a scăpat de o datorie de aproape 2 miliarde de lei.

Compania are în acest moment datorii de 3,6 miliarde de lei, la care se adaugă aproximativ 700 milioane de lei, bani care trebuie plătiţi creditorilor. Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a declarat că aproape 99% dintre cei peste 300 de creditori au aprobat planul de reorganizare al Hidroelectrica.

Pe de altă parte, dacă magistraţii Tribunalului Bucureşti decid ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, producătorul de energie va încasa 2,2 milioane de euro.

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional că va lista 10% din acţiunile Hidroelectrica imediat ce compania iese din insolvenţă. Anunţul a fost făcut în urmă cu o săptămână de premierul Victor Ponta.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă la 20 iunie 2012, pe motiv că vânzarea energiei se realiza la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţiale.

Astăzi, judecătorii Tribunalului Bucureşti vor decide dacă producătorul de energie poate ieşi din insolvenţă, sau în cel mai rău caz se continuă reorganizarea prevăzută pentru cel mult 2 ani.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU