10h 44' ACTUALITATE Braila
Luni, 11 august 2014

Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija – arestaţi la domiciliu

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
1 vot 3107 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
UPDATE [10:44] 11 AUG 2014 ›
Arestarea la domiciliu a preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi a vicepreşedintelui Florin Mija, stârneşte nelinişte în miniparlamentul judeţean. Asta pentru că în scurt timp, trebuie luată o decizie care să asigure funcţionarea normală a Consiliului Judeţean.

Secretarul judeţului, Nicu Filote, a declarat duminică, pentru jurnaliştii unui cotidian brăilean, că încă se aşteaptă o hotărâre din partea Prefecturii Brăila înainte de a se proceda la atribuirea competenţelor celuilalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ovidiu Nechita.

 Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre consilierii judeţeni consideră că este încă prea devreme pentru a se discuta despre un preşedinte interimar.

Potrivit legii, în situaţia când sunt suspendaţi din funcţie în acelaşi timp, atât preşedintele, cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, atribuţiile lor vor fi îndeplinite de cel de-al doilea vicepreşedinte, până la încetarea suspendării. Altfel spus, dacă la expirarea măsurii de arest la domiciliu dispusă împotriva lui Gheoghe Bunea Stancu şi a lui Florin Mija, instanţa nu dispune prelungirea măsurii preventive, cei doi îşi vor putea relua activitatea până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti în dosarul în care sunt inculpaţi.

Decizia preluării atribuţiilor lui Bunea Stancu de către Nechita va fi luată într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Brăila.Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija – arestaţi la domiciliu

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi vicepreşedintele miniparlamentului judeţean, Florin Mija, arestaţi la domiciliu. Cei doi sunt controlaţi zilnic de către ofiţerii Biroului de Control Judiciar din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Măsura arestării la domiciliu, a fost luată vineri de magistraţii de la Tribunalul Galaţi. Astfel,  Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija sunt izolaţi în locuinţele de domiciliu şi nu au voie la serviciu, unde s-ar putea întâlni cu martori sau suspecţi din acelaşi dosar. Totodată, Nicolae Moisiu, şeful Departamentului de Achiziţii Publice din Consiliul Judeţean Brăila este cercetat sub control judiciar, până la data de 6 septembrie.

Baronul de Brăila este cercetat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, fiind vizate licitaţii pentru contracte pe bani publici, din perioada 2009-2011. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, la fel ca şi şeful Serviciului Achiziţii din cadrul instituţiei, Nicolae Moisiu.

Pe lista procurorilor DNA mai sunt alţi 5 funcţionari din Consiliul Judeţean Brăila. Georgel Ghenea, Jenica Dumitraşcu, Vasile Puia, Ionică Popescu şi Ionel Puşcă, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice.

Şi doi parteneri de afaceri ai lui Bunea Stancu, alături de doi diriginţi de şantier sunt anchetaţi de DNA pentru instigare la abuz în serviciu în formă continuată, respectiv abuz în serviciu.Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU