14 [AUG 14] ACTUALITATE Braila
Joi, 14 august 2014

Gheorghe Bunea Stancu, din nou în faţa judecătorilor

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 2870 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
Gheorghe Bunea Stancu, din nou, în faţa judecătorilor

Baronul de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, va afla joi dacă va fi arestat preventiv, va rămâne în arest la domiciliu sau va fi judecat în stare de libertate. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi judecă, în Cameră de Consiliu, atât contestaţia depusă de Gheorghe Bunea Stancu împotriva măsurii arestului la domiciliu, cât şi contestaţia procurorilor DNA Galaţi care cer încarcerarea acestuia.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu îşi va susţine, în faţa magistraţilor, contestaţia depusă la Tribunalul Galaţi, împotriva măsurii arestului la domiciliu.

În arest sau în libertate ar putea fi cercetat şi şeful serviciului de Achiziţii Publice din cadrul administraţiei judeţene, Nicolae Moisiu, cercetat acum sub control judiciar, iar decizia va fi luată tot de către judecătorii Curţii de Apel Galaţi.

Dacă magistraţii vor admite contestaţia procurorilor anticorupţie, cei doi vor ajunge în arest preventiv.

Reamintim, baronul de Brăila este cercetat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, fiind vizate licitaţii pentru contracte pe bani publici, din perioada 2009-2011. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, la fel ca şi şeful Serviciului Achiziţii din cadrul instituţiei, Nicolae Moisiu.

Pe lista procurorilor DNA mai sunt alţi 5 funcţionari din Consiliul Judeţean Brăila. Georgel Ghenea, Jenica Dumitraşcu, Vasile Puia, Ionică Popescu şi Ionel Puşcă au fost membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice.
 

 

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU