13 [APR 17] SPORT Buzau
Joi, 13 aprilie 2017

VOLEI Obiectiv: turneul final

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2360 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Hasdeul a primit ce şi-a dorit, organizarea unuia dintre turneele semifinale ale Diviziei Junioare la volei. Competiţia se va desfăşura în sala proprie, în perioada 19-23 aprilie, şi le va aduce la start, pe lîngă echipa gazdă, pe Dinamo Bucureşti, CSS 1 Momentos Constanţa, CSS Cîmpulung Muscel, LPS Brăila şi CSS Topliţa.

"Am mers la licitaţie, organizăm turneul semifinal. Avem în grupă cîteva echipe foarte bune. În primul rînd, Dinamo Bucureşti, apoi CSS 1 Momentos Constanţa, o echipă care a jucat în acest an la Divizia B, are 12 meciuri oficiale la Divizia B, avem Cîmpulung Muscel, o echipă de perspectivă, o echipă de talie, o echipă foarte frumoasă, cu un antrenor de lot naţional, CSS Topliţa, cu care ne-am familiarizat în ultimii ani şi CSM LPS Brăila", a prezentat antrenorul Auraş Popescu adversarele echipei buzoiene. Prima clasată se califică direct la turneul final, iar locurile 2 şi 3 din fiecare din cele 4 grupe semifinale vor forma mai apoi alte două grupe a cîte 4, cîştigătoarele obţinînd, de asemenea, un loc la turneul final. "S-au făcut 4 grupe semifinale şi se califică cîte o echipă din fiecare grupă. Locurile 2 şi 3 din fiecare grupă vor merge la al doilea turneu semifinal, unde se vor organiza două grupe cu cîte 4 echipe şi se va califica cîte una din fiecare. Deci 4, de la primul turneu şi cu 2, de la turneul al doilea, vor fi doar 6 echipe calificate la turneul final, în loc de 8, cum se făcea în fiecare an", a explicat Auraş Popescu noul sistem de calificare.  
Direct la turneul final, mai greu  
Şansele de calificare directă la turneul final după turneul semifinal de la Buzău nu sînt foarte mari, Dinamo fiind marea favorită la primul loc. Hasdeul au urma să se bată pentru locurile 2-3, un obiectiv la îndemîna tine­relor buzoience. "Noi vom aborda turneul cu mare încredere. Sincer să fiu, este greu să o baţi pe Dinamo. Noi sîntem realişti, încercăm să obţinem locul 2 sau locul 3 pentru a ne putea califica la turneul 2. Să ajungem la turneul 2 şi atunci sperăm să luăm în grupă primul loc şi să ajungem la turneul final", a mai spus Auraş Popescu.  
Probleme de lot
Din păcate, Auraş Popescu nu va avea la dispoziţie cel mai bun lot pentru turneul semifinal de la Buzău. O absenţă este certă. "Avem o singură problemă, una din fetele de bază este la lotul naţional şi nu o vom avea la acest turneu pentru că va fi plecată în Grecia, dar sperăm să fie la turneul 2. Este vorba de Adriana Alexandru, o speranţă a voleiului românesc, are aproape 1,85 m. Acum două săptămîni ştiam că nu o vom avea nici pe Beti Cofeleaşă, al doilea trăgător ca valoare din echipă, dar se pare că Olimpiada de franceză, finala pe ţară, s-a amînat şi ea va pleca, teoretic, după ultimul joc, din ziua de 23. Dar sperăm să nu se mai modifice încă o dată data acestei Olimpiade de franceză şi s-o avem pe Beti. Sperăm să rămînem doar cu o piesă lipsă, nu cu două, pentru că atunci riscăm calificarea!", a spus antrenorul Hasdeului.  

Auraş Popescu: "Bani de la prieteni şi ai mei personali!"

Găzduirea acestui turneu semifinal a implicat şi costuri destul de importante pentru echipa buzoiană. De mare ajutor au fost prietenii antrenorului Auraş Popescu, aceiaşi care l-au sprijinit de altfel pe tot parcursul sezonului. La nevoie, chiar şi antrenorul a pus bani din propriul buzunar pentru bunul mers al echipei: "M-am descurcat, sincer să fiu, foarte bine, pentru că am foarte mulţi prieteni. Anul acesta, performanţa la această echipă s-a făcut cu banii prietenilor şi ai mei personali!"
Etichete: final |  Obiectiv |  turneul |  VOLEI
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU