24 [MAR 16] SPORT Buzau
Joi, 24 martie 2016

Sport extrem la Barajul Siriu

Alexandra Dinu alte articole de Alexandra Dinu
3 voturi 1083 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Rafting pe rîul Buzău, poate nu sună cunoscut dar se întîmplă la doar cîţiva paşi. Mai mulţi pasionaţi de sporturi extreme au văzut în rîul care izvorăşte din Car­paşii de Curbură, un adevărat rai al adrenalinei. Din această luna şi pînă în octombrie, pe mai multe tronsoane din zona de munte a judeţului fanii raftingului se urcă în bărci şi trăiesc o experienţă unică, cum, spun unii, doar la Buzău poate fi întîlnită.  
              Din această luna și pînă în octombrie, pe mai multe tronsoane din zona de munte a județului fanii raftingului se urcă în bărci și trăiesc o experiență unică, cum, spun unii, doar la Buzău poate fi întîlnită. Albia rîului, curentul numai bun și obstacolele liniare şi puţin periculoase chiar la debite mari a atras la Buzău mai mulți turiști din mai multe zone ale țării și chiar de peste hotare. Buzăul este unul din județele din țară care se bucură de toate formele de relief. Aici sînt munți impunători, dealuri care se scurg ușor către zonele de cîmpie, care apoi se întind pe kilometri întregi. Dacă unii exploatează zonele de cîmpie cultivînd grîne, alții pun pomi fructiferi la deal, există o categorie de oameni care au văzut un potențial și în zona de munte: raftingul pe rîul Buzău. Mai mulți tineri pasionați de sporturi extreme au văzul poten­țialul zonei și au deschis o agenție care organizează curse de rafting pe rîul Buzău, în zona barajului de la Siriu. Apa care se scurge din Carpații de Curbură și care se varsă în Siret este un adevărat rai al iubitorilor de rafting.
 „Am ales Buzăul pentru că este aproape şi este ideal pentru începători. Traseul are o distanţă de aproximativ 12 kilometri cu o durată de o oră şi jumătate-două, în funcţie de debit şi este ideal pentru prima experienţă în acest sport”, a declarat Valentin Gheorghe, organizator curse de rafting.

Turişti din străinătate

Nu doar românii sînt pasionați de sporturile extreme ci şi străinii. La Buzău, special pentru a face rafting, vin turiști din toată europa, chiar şi din ţările nordice. Cu toții sînt uluiţi de peisajele din munţii Buzăului.
 „În afară de oraşele Ploieşti, Bucureşti, Braşov, avem în ultimul an, tot mai mulţi turişti din Marea Britanie, Belgia, Olanda, chiar din ţările nordice, dar cei mai mulţi sînt turişti po­lonezi, de regulă în lunile de vară” a mai spus Valentin Gheorghe. Una dintre pro-blemele care macină acest paradis al pasionaților de rafting este barajul de la Siriu. În zilele de week-end, cînd au loc cursele, barajul nu este pus în funcţiune lucru care le îngreunează munca organizatorilor. Tariful pentru o zi de rafting, pentru o persoană, este de doar 199 de lei, unul dintre cele mai mici din Europa.
Etichete: Barajul |  extrem |  Siriu |  Sport
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 3   -3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU