22 [FEB 18] SPORT Buzau
Joi, 22 februarie 2018

Cel mai bun sportiv al Buzăului nu are loc la clubul Primăriei!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
18 voturi 4243 vizualizari 1 comentariu mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Cel mai bun sportiv buzoian al momentului nu prezin­tă nici un interes pentru clubul Primăriei, care ieri, într-o conferinţă de presă, prin intermediul preşe­dintelui Consiliului Director de la SCM Buzău şi, totodată, consilier al primarului Constantin Toma, Cristian Ceauşel, a anunţat că atleta Marina Baboi este o pistă închisă!

Un răspuns fără echivoc la nedumeririle care au apărut tot mai mult în spaţiul public în ultimul timp, după începutul de an fantastic al Marinei. Şi asta într-o perioadă în care clubul a operat pe bandă rulantă transferuri la handbal, rugby şi fotbal, iar bugetele alocate pentru acest an sînt impresionante: rugby - 24,59 miliarde, handbal feminin - 24,31 miliarde, şah - 3,87 miliarde, atletism - 2,59 miliarde!
Cum explică clubul? Nu s-a vorbit cu sportiva, ci cu şeful de secţie Tudorie! Dubla legitimare, neluată în calcul
Singurele discuţii, dar nu neapărat pe marginea unei posibile veniri a atletei la SCM Buzău s-au purtat în toamna anului trecut, între Marina şi primarul Constantin Toma. De atunci, n-a mai existat nici un contact direct cu sportiva, ci doar consultări cu şeful secţiei de atletism, Dumitru Tudorie. "Am avut discuţia cu domnul Tudorie chiar acum 3 săptămîni, la sfîrşitul sau la jumătatea lunii ianuarie. Lui Marina Baboi i se oferă la Steaua un lucru pe care nu i-l poate oferi Buzăul la ora actuală, anume i se oferă acel grad şi acea funcţie pe un ştat anexă tip M, care înseamnă un salariu. Noi, dacă am avea o Facultate de Educaţie Fizică şi Sport în care să luăm copiii, de la 18 ani, cînd termină şi perioada junioratului, să le putem spune: vă puteţi înscrie într-o secţie de sport a Facultăţii sau a Universităţii, la Buzău, ar fi o altă chestiune. 
E adevărat, puteam să facem dublă legitimare, dar cu ce ne încînta că Marina Baboi participa la concursuri mondiale sau europene pentru Steaua, iar pentru noi alerga într-o chestie naţio­nală sau balcanică?", a spus juristul SCM Buzău, Ion Gheorghiu. Iar Ceauşel a fost cît se poate de tranşant: "În acest moment, datorită condiţiilor contractuale oferite de clubul Steaua, Marina Baboi este o pistă închisă!"
 Cîteva nedumeriri
1. De unde ştie SCM detaliile contractului Marinei cu Steaua, în condiţiile în care acestea sînt cunoscute doar de 4 părţi: Marina, tatăl ei, antrenoarea Doina Voinea şi CSA Steaua? 
2. Dacă şi-ar fi dorit-o cu adevărat, de ce nu s-a gîndit SCM să o cheme la discuţii pe Marina şi să afle de la ea, personal, care ar fi condiţiile în care ar lăsa Steaua pentru a veni la Buzău?

3. Grad şi funcţie pentru Marina? Marina este încă elevă, este înregistrată ca PFA şi prestează pentru CSA Steaua performanţă sportivă, pentru care primeşte o remuneraţie.
4. Dacă cu Marina am înţeles, nu poate fi adusă de la CSA Steaua, de ce a fost refuzat Nicolae Soare, atlet buzoian acum la Bacău, campion mondial universitar, participant la Jocurile Olimpice, multiplu campion naţional, care şi-ar fi dorit să vină la SCM Buzău? La fel cum au păţit şi Alexandru Ilii, săritor în înălţime şi Cătălin Albu, greutate, de la CSS Buzău, doi dintre cei mai promiţători atleţi ai Buzăului.

Şeful de la atletism, zugrav pînă să fie numit în funcţie!

Secţia de atletism de la SCM Buzău, care, teoretic, ar fi trebuit să se bată  pentru aducerea Marinei Baboi este condusă de Dumitru Tudorie, pe care lumea şi-l aminteşte în continuare ca "iepure" al Gabrielei Szabo. Interesant este că, pînă vara trecută, înainte să fie numit în funcţie, Tudorie era ieşit din fenomen şi lucra în construcţii în străinătate.

Marina, doar în 2018: campioană naţională de senioare, cel mai bun timp alergat în România în ultimii 13 ani şi multiplă campioană balcanică. Atleţii de la SCM Buzău, la Cupa de Iarnă şi Cupa Bistriţei

3 titluri naţionale la Naţionalele indoor, unde timpul de 7.36 s, cu care a încheiat cursa de 60 de metri, a fost şi cel mai bun care s-a alergat în România în ultimii 13 ani, campioană balcanică U20 în proba de 60 de metri plat, cînd a stabilit şi un nou record al Campionatelor Balcanice indoor U20, cu timpul de 7.45s şi şi-a corectat propriul record de 7.67 s, pe care tot ea îl stabilise cu un an în urmă, campioană balcanică de senioare cu ştafeta României de 4 x 400 de metri, numărul 4 mondial al probei de 60 de metri în clasamentul U20 - iată performanţele pe care Marina Baboi le-a obţinut în nici două luni în acest debut de an 2018. Cam în aceeaşi perioadă, atleţii de la SCM Buzău au participat cu succes la Cupa Bistriţei şi la Cupa de Iarnă. Etichete: închisă |  Baboi |  Buzău |  Marina |  pistă
Voteaza articolul: bun: 18  |  slab: 0   18

Comentarii

Păun
22 februarie 2018
Ce va câştiga Buzăul prin realizarea de duble legitimări sau cumpărări de sportivi din țară, refuzân să investească şi în sportivii de perspectivă din județul nostru? Oare nu trebuia ca mai întâi să fie ajutați şi susținuți sportivii de top din Buzău şi ulterior să aducem şi ,,profesioniştii\'\' din afară!?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU