08 [FEB 17] SPORT Buzau
Miercuri, 08 februarie 2017

Schimbări majore în fotbalul judeţean

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1180 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Fotbalul judeţean se pregăteşte de modificări radicale. Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal din această vară va lua în discuţie şi va aproba modificarea sistemului competiţional la Liga a 4-a, începînd cu sezonul 2018-2019. Eşalonul de elită al fotbalului judeţean urmează să aibă doar 12 echipe, cu sistem play-off şi play-out.        

"AJF vine în întîmpinarea propunerii membrilor afiliaţi ca schimbare a sistemului competiţional. Astfel, ne dorim ca Liga a 4-a să aibă o singură serie de 12 echipe, să mergem pe sistemul play-off / play-out, ca în final cele mai bune 6 echipe să joace între ele şi să dăm campioana în mod corect, sportiv, cea mai bună echipă din judeţul Buzău, cu şanse reale, cu bază sportivă, cu situaţie materială, să participe la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a", a explicat preşedintele AJF, Adrian Petre. În acest moment, Liga a 4-a funcţionează cu 16 echipe, în campionat clasic, tur-retur.   

Adrian Petre: "Sistemul va da rezultate!" 
 
Preşedintele AJF, Adrian Petre, susţine fără rezerve această măsură, extrem de necesară în condiţiile în care, în momentul de faţă, competiţia este foarte diluată, cu un mare decalaj valoric între echipe. Petre nu-şi mai doreşte ca în principalul eşalon valoric din judeţ să existe echipe care nu pot ţine ritmul şi care în multe jocuri fac un simplu act de prezenţă pe teren, dovadă şi rezultatele înregistrate în unele partide. "Dacă AJF a venit cu diferite schimbări, de regulament, avem acum regulament la fiecare comisie, la fiecare ligă, aţi văzut că prin protocolul cu Poliţia judeţeană şi prin obligativitatea folosirii a 4 oameni de ordine pe tot parcursul jocului nu mai avem probleme de scandal, încă avem probleme de calitate a jocurilor. Aţi văzut la Liga a 4-a scoruri cu diferenţă foarte mare, de 9-10 goluri, am avut şi scoruri de 15-0, în Liga a 4-a, aşadar, care, din punctul nostru de vedere este elita fotbalului buzoian. Ne dorim ca acest sistem să fie mult mai performant şi să nu mai avem astfel de scoruri. Vă daţi seama ce ar însemna o singură ligă cu 12 echipe, cele mai bune din judeţ şi cu baze sportive apropiate de cele obligatorii la Liga a 3-a, eu zic că acest sistem va da rezultate", mai este de părere preşedintele AJF.   

Record absolut: 15-1 între Lanuri şi Vadu Paşii! 
 
De-a lungul primei părţi a campionatului, Liga a 4-a a produs mai multe rezultate care au pus pe gînduri oficialii din fotbalul judeţean şi i-au convins că restrîngerea numărului de echipe este o măsură mai mult decît necesară pentru a însănătoşi competiţia. Recordul absolut în tur a fost stabilit în etapa a 10-a, cînd Voinţa Lanuri a învins Gloria Vadu Paşii cu 15-1! De altfel, echipa din Vadu Paşii, penultima clasată la finalul turului, a mai încasat-o foarte rău şi de la Team Săgeata (1-9) şi Avîntul Zărneşti (2-11). Există însă o echipă şi mai slabă decît Vadu Paşii, ultima clasată, Şoimii Costeşti, care nu a strîns decît 3 puncte în 15 etape şi a primit cîte 10 goluri în meciurile cu Team Săgeata şi Avîntul Zărneşti.   

- etapa a 4-a: Şoimii Costeşti - Team Săgeata 0-10 - etapa a 7-a: Avîntul Zărneşti - Şoimii Costeşti 10-1 - etapa a 8-a: Locomotiva Buzău - Şoimii Siriu 8-4 - etapa a 10-a: Voinţa Lanuri - Gloria Vadu Paşii 15-1 - etapa a 11-a: Gloria Vadu Paşii - Team Săgeata 1-9 - etapa a 12-a: Voinţa Lanuri - Locomotiva Buzău 9-0 - etapa a 14-a: Metalul Buzău - Diadema Gherăseni 10-1; Avîntul Zărneşti - Gloria Vadu Paşii 11-2Etichete: fotbalul |  judeţean |  majore |  Schimbări
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU