10 [APR 17] SPORT Buzau
Luni, 10 aprilie 2017

RUGBY Duminica stejarilor

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2264 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro
RUGBY Duminica stejarilor!

Aproximativ 300 de buzoieni au ales să-şi înceapă ziua de ieri, zi de mare sărbătoare, la stadionul de rugby din Parcul Tineretului, să vină şi să-i susţină pe băieţii lui Costică Merşoiu la unul dintre cele mai importante, dacă nu cel mai important meci al returului.
               Aşa cum Şansa Buzoiana  a titrat în avancronica de vineri, o adevărată finală pentru locul 2 avînd în vedere că, în cazul unei victorii, adversara de ieri, Bucovina Suceava, s-ar fi desprins la 10 puncte, iar buzoienilor le-ar fi fost extrem de greu să mai recupereze acest handicap pînă la final. Fără să impresioneze în mod deosebit - Galaţiul a arătat cu siguranţă mai mult rugby la Buzău! - Suceava a punctat prima, chiar în primul minut, printr-o lovitură de pedeapsă. Tot dintr-o lovitură de penalitate, cu o execuţie aproape de centrul terenului, a egalat Teodor Niţu (min. 11), însă tot oaspeţii au continuat să puncteze pe tabelă, după alte două l.p.-uri succesive, ducînd scorul la 3-9 (min. 23). Niţu şi-a mai dovedit o dată măiestria la capătul primei jumătăţi de oră, 6-9. Şi imediat a urmat o fază-blitz undeva în dreapta, în urma căreia Alin Dumitrache a culcat balonul în terenul de ţintă advers, eseu netransformat de Niţu, care a avut un ghinion mai rar: a nimerit butul. Dar a fost bine şi aşa, 11-9 scorul cu care s-a intrat la pauză.  
Un singur eseu a lipsit pentru punctul bonus!
O gravă greşeală în apărare i-a costat pe buzoieni în chiar startul reprizei a doua, un eseu transformat de suceveni, care revin la conducere, 16-11. O nouă înfrîngere acasă ar fi fost prea mult, dar Stejarul nu este o echipă care să treacă printr-o astfel de experienţă. Fără Tatu şi Iordan şi cu Trifan evoluînd pînă cînd s-a prăbuşit, la propriu, din picioare (Marius este un sportiv admirabil, cum nu există prea mulţi la noi în acest moment!), formaţia buzoiană a găsit resurse să supună Suceava unei presiuni de care n-ai fi crezut-o în stare pînă atunci. Pe margine, Costică Merşoiu cerea în continuu "un eseu, încă un eseu, haideţi că se poate", Bulearcă şi Platon au reuşit-o, doar primul fiind şi transformat de Niţu. Ultimele 5-6 minute s-au jucat cu sufletul la gură, buzoienii căutînd cu disperare încă un eseu, care le-ar fi asigurat şi punctul bonus ofensiv! N-au reuşit, s-a terminat 23-16, o victorie mare în urma căreia Stejarul a urcat pe podium (Petroşaniul n-a jucat în această etapă) şi s-a apropiat la numai 2 puncte de Suceava. În D.N.S. urmează acum o pauză de Paşte, Stejarul avînd următorul meci sîmbătă, 22 aprilie, tot în Parcul Tineretului, cînd va întîlni ultima clasată, CS Mănăştur.   Stejarul: Trifan, Georgescu, Moise, Platon, Grigore, Bulearcă, Baboiu, Spătărescu, Cocîrlă, Niţu, Dumitrache, Boian, Caloian, Mănicu, Bîsceanu. Rezerve: Roman, Barbu, Dogaru, Constantin, Gongu. Antrenor: Costică Merşoiu  D.N.S. - Etapa a 10-a: Arad - Bîrlad     20-36 Mănăştur - Năvodari     5-66 Stejarul - Suceava     23-16 Petroşani - Galaţi - se joacă pe 20 mai  Clasament 1.NĂVODARI     45 2.Suceava         32 3.Stejarul         30 4.Petroşani         27 5.Bîrlad         22 6.Galaţi         18 7.Arad         9 8.Mănăştur         3 Etapa a 11-a - sîmbătă, 22 aprilie  Stejarul - Mănăştur Suceava - Arad Bîrlad - Petroşani Galaţi - Năvodari
Costică Merşoiu: "Trebuia să marcăm 4 eseuri, să luăm punctul bonus!"
Antrenorul Costică Merşoiu a avut un singur regret la finalul jocului de ieri, şi anume că elevii săi nu au mai reuşit şi un al 4-lea eseu, care ar fi adus echipei buzoiene şi punctul bonus ofensiv. Oricum, a fost de părere Costică, ar fi trebuit să fie o victorie şi mai clară. "Aşa sîntem noi, ne place să ne facem viaţa grea, ca să zic aşa sîntem masochişti! Puteam să cîştigăm mult mai lejer, dacă tratam unele faze cu seriozitate şi eram mai disciplinaţi. Trebuia să marcăm 4 eseuri, să luăm şi punctul bonus ofensiv. Le mulţumim spectatorilor că au fost alături de noi în număr aşa de mare, mă bucur foarte mult, Buzăul iubeşte rugby-ul şi ştim asta", a spus antrenorul Stejarului.
Etichete: Duminica |  RUGBY |  stejarilor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU