25 [OCT 16] SPORT Buzau
Marţi, 25 octombrie 2016

Romanescu: `Colegii din Europa au recunoscut valoarea tenisului de masă românesc!`

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1113 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Campionatele Europene de tenis de masă de la Budapesta şi evenimentele adiacente competiţiei au reprezentat, trăgînd linie, un succes pentru delegaţia României.

În capitala Ungariei, preşedintele Federaţiei Române, Cristinel Romanescu a fost ales vicepreşdinte al Federaţiei Europene, iar sportivii prezenţi în concurs au cucerit 4 medalii, aur la dublu mixt (Dana Dodean-Monteiro / Joao Monteiro), bronz la dublu mixt (Bernadette Szocs / Ovidiu Ionescu), la dublu feminin (Eliza Samara / Dana Dodean) şi la simplu, prin Eliza Samara. 

„Am fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Europene şi asta este o recunoaştere a rezultatelor. Pentru asta le mulţumesc sportivilor noştri. Permanent am obţinut multe medalii şi, automat, colegii mei din Europa au recunoscut valoarea tenisului de masă românesc. Eu trebuie să fiu mîndru că am la FR de Tenis de Masă antrenori buni. Niciodată nu ne-am pus în gînd să naturalizăm sportivi asiatici, pentru că ne ştim meseria. Ştim cum să-i facem campioni pe sportivi, doar că sîntem ca nişte copii care şi-ar dori să aibă o jucărie mult mai performantă. Sînt ţări din Europa care vin şi ne copiază. Am vorbit la această competiţie cu omologul meu din Ungaria şi-mi spunea că ei au copiat în ultimii ani modelul românesc. Şi chiar şi celelalte ţări fac acelaşi lucru. Mă refer la Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia. Vin şi văd metodele noastre de antrenament. I-am felicitat pe componenţii lotului, dar am un mic regret că nu am luat o medalie de aur. Am pierdut la limită la dublu fete şi chiar şi Eliza Samara a fost foarte aproape să se califice în finală la simplu. Medalia Danielei Dodean cu soţul ei era programată. Am format cuplul acesta după Jocurile Olimpice. România nu putea înscrie în concurs decît 2 cupluri. Erau mai multe variante, dar antrenorul Filimon a considerat că acesta era cel mai bun cuplu care putea fi făcut. Şi să nu uităm de medalia de bronz a lui Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu. Dacă am fi avut şi proba pe echipe, probabil am fi avut şansa de a cîştiga o medalie de aur. Pentru 2017, sportivii se pregătesc la cluburile lor. Nu ne gîndim decît la Campionatul Mondial din primăvară. Problema noastră poate este legată de schimbul de generaţii la lotul de băieţi”, a declarat Cristinel Romanescu la Sport Total FM.Etichete: Colegii |  Europa |  recunoscut |  Romanescu |  românesc |  tenisului |  valoarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU