03 [MAR 15] SPORT Buzau
Marţi, 03 martie 2015

Război total în fotbalul judeţean! Vezi aici cum s-a declanşat conflictul!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
1 vot 1414 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro
Război total în fotbalul judeţean! Vezi aici cum s-a declanşat conflictul

Acuze fără precedent la vîrful Asociaţiei Judeţene de Fotbal, lansate de fostul, de acum, preşedinte al Comisiei de Disciplină, Constantin Boeru, la adresa viceprimarului Rîmnicului, Sorin Cîrjan, membru în Comitetul Executiv al AJF ca reprezentant al echipelor din Liga a 4-a! Schimbat din funcţie la mijlocul săptămînii trecute, la propunerea lui Cîrjan, într-o şedinţă a Comitetului Executiv, Boeru a declanşat un atac virulent împotriva acestuia, dezvăluind că a fost înlăturat pentru că, din postura în care s-a aflat, n-a acceptat să facă jocurile Olimpiei Rm. Sărat, echipă care forţează, pe toate căile, cîştigarea titlului judeţean şi prezenţa la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Relatat pe larg la momentul respectiv şi de Şansa, cazul de la care a pornit tot scandalul a fost meciul Şoimii Siriu – Olimpia Rm. Sărat, programat pe 6 septembrie 2014, în etapa a 2-a a Ligii a 4-a. Rîmnicenii au încercat atunci să amîne partida pe motiv că le-ar lipsi mai mulţi jucători, însă s-au lovit de refuzul gazdelor, cu primarul Corneliu Dumitrescu fiind presat de accepte amînarea de inclusiv fostul şef al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu! Cert este că meciul nu s-a disputat, iar Olimpia a încercat apoi şi varianta B, prezentînd nişte adeverinţe medicale conform cărora mai mulţi jucători s-au îmbolnăvit de la apa consumată!!! Comisia de Disciplină a hotărît pe bună dreptate ca Olimpia să piardă la „masa verde”, dar decizia avea să fie ulterior contestată la Apel, unde, în noiembrie, s-a hotărît....rejucarea meciului, undeva în preajma Anului Nou!!! Partida nu s-a disputat, evident, însă a apărut un element în plus, ca o castană fierbine: pentru echipa din Siriu era a doua neprezentare şi, conform regulamentului, ar trebui exclusă din campionat! Iar ca tacîmul să fie complet, Comisia de Apel – Ionuţ Iuga, George Timiş, Gabi Ibriş a demisionat vineri in corpore! Tot Olimpia Rm. Sărat s-a mai aflat în centrul unui scandal, în presupusa tentativă de blat la meciul cu Voinţa Lanuri (1-1) şi tot rîmnicenii mai sînt acuzaţi de Boeru că ar fi încercat lucruri necurate şi la meciul de la Berca (1-1). Constantin Boeru a mai menţionat că Sorin Cîrjan ocupă ilegal locul din Comitetul Executiv al AJF, ca reprezentant fictiv al echipelor din Liga a 4-a (n.r. în acte apare ca vicepreşedinte la Recolta Sălcioara) şi a anunţat o Adunare Generală menită să-l schimbe din funcţie pe viceprimarul Rîmnicului.

Constantin Boeru, într-o conferinţă de presă organizată joia trecută:

-„Sînt cîţiva membri în Comitetul Executiv şi aici îl vizez pe domnul Cîrjan, mai este şi domnul Dorobanţu (n.r. preşedintele Comisiei de Arbitri), care nu au ce căuta, pentru că în primul rînd nu sînt statutari. Conform art. 44, ca să fii membru în Comitetul Executiv trebuie să fii preşedintele unui club. Cîrjan ştiu că-i viceprimar la Rîmnic, ştiu cîte prostii a făcut prin Rîmnicul ăla şi cîte face, cîte nereguli are. Şi propune el să mă dea de la Comisia de Disciplină că nu i-au convenit următoarele aspecte: A avut meci la Siriu. Înainte de acest meci a sunat domnul Bîgiu, care, ca dovadă, ştiţi pe unde se află, că aşa se întîmplă, cînd se implică politicul în fotbal e vai mama noastră! L-a sunat pe primarul de la Siriu ca să amîne meciul, că aveau cei de la Rîmnic o problemă cu echipa. Bineînţeles că primarul s-a simţit puţin jenat de cine a intervenit, iar acest Cîrjan l-a ameninţat că el este în Comitetul Executiv şi face şi drege. Nu s-au prezentat la meci, noi am analizat cazul şi am dat 3-0, conform regulamentului. Pe ce ne-am bazat? Pe faptul că echipa din Rm. Sărat are 40 de jucători în lot, şi echipa 1, şi echipa a 2-a, că nu s-a prezentat nici cu juniori. Regulamentul spune clar, cu 7 jucători ai voie să te prezinţi. Cum alte echipe ca Metalul, ca Poşta Cîlnău, s-au prezentat aşa şi au jucat, aşa putea să se prezinte şi Rîmnicul. Ca să ne arate nouă cît sînt de isteţi, au venit cu 4 adeverinţe false şi am toată puterea să afirm şi să susţin, să mă dea în judecată dacă nu-i aşa, că, chipurile au băut apă şi s-au îmbolnăvit. Noi am luat de bune adeverinţele medicale respective, că-i parafa unui medic, cu toate că acestea erau false, acei jucători, vreo 4-5, nici măcar n-au fost internaţi acolo. Au făcut apel şi le-a dat meci rejucat. Au pus meciul să se rejoace la finalul turului, cînd nici n-ai voie să mai programezi vreun meci, pe o zăpadă şi pe un ger...”

-„Are meci cu Lanuri (n.r. Olimpia). Se termină 1-1, n-a ieşit pasenţa să-i bată. Hai să aranjeze meciul. Se duc la patronul echipei de la Lanuri, hai domnule, dă-ne meciul! Domnul inginer ce-o fi zis, băi, delegatule, ia vezi ce-i acolo! Mihai, delegatul de la Lanuri, a rîs de ei. Fă şi tu contestaţie pe unul, că nu-i al nostru, dar era corect. A făcut, nu s-a prezentat la arbitru. La Comisie, delegatul de la ei a spus că a jucat unul, nu ştiu de pe unde. Cînd a venit jucătorul respectiv şi l-am întrebat, observatorul l-a cunoscut, domnule, el a fost, a şi relatat faze din timpul meciului. Ei, şi de aici a plecat toată asta...Domnul Cîrjan mi-a zis că de ce nu dau 3-0 pentru Rîmnic? Dacă eu, dar nu eu, Comisia, dădeam în favoarea lui, acum eram bine mersi!”

-„Văd că şi-a luat-o în cap, că s-a răsturnat căruţa cu proşti la Buzău. Deci, după ce a falimentat o echipă, a făcut-o varză, după ce a furat de a spart acolo şi o să vă dau fapte concrete, antrenori angajaţi cu mii de euro ca fotbalişti şi care n-au fost niciodată trecuţi pe foaie ca jucători. Păi tu vii să-mi ţii mie morală? Tu îmi spui mie de corectitudine?”

-„O spun public, am făcut un denunţ la DNA, pentru banii negri pe care i-a dat Rm. Sărat lui Voluntari, pentru toate neregulile care sînt în acest club şi pentru transferul ilegal al jucătorilor, care sînt făcuţi pe Onix Rm. Sărat la AJF Buzău”

-„Miza este promovarea, pentru că aici sînt nişte bani, banii oraşului, Cîrjan trebuie să-i justifice, că acolo se cheltuie nişte bani”

-„Cine a făcut cele mai mari nenorociri în turul acesta? Olimpia! De ce n-au făcut amărîţii ăia de la Săhăteni, de la Boboc? S-au dus, cu 8, cu 9 inşi, s-au prezentat şi au jucat. Păi ei ce vor, numai să cîştige? Vreţi să vă spun că şi la meciul cu Berca Rîmnicul a încercat cu prostii? Noroc că acolo este un băiat deosebit, de care sînt mîndru că l-am lăsat în locul meu, Andrei, care a zis nu!”


Cîrjan nu comentează

Sorin Cîrjan nu a dorit să comenteze acuzaţiile lui Constantin Boeru, ţinînd să precizeze doar că „nu vreau să mă complac în acest scandal, sînt declaraţiile dînsului, să şi le-asume. Îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în judecată. În rest, las ca faptele mele să vorbească pentru ceea ce am făcut şi voi face pentru sport!”Etichete: conflictul |  declanşat |  fotbalul |  judeţean |  Război |  total
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU