29 [MAR 17] SPORT Buzau
Miercuri, 29 martie 2017

Nici un leu pentru sport în bugetul Primăriei pe 2017

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
5 voturi 2453 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

2017 se anunţă un an cel puţin la fel de negru ca şi cel care a trecut pentru sportul buzoian în ceea ce priveşte finanţarea din partea Primăriei.         

Aproape sigur, municipalitatea nu va sprijini nici de data aceasta activitatea sportivă, iar cele două echipe care au mai rămas să ţină steagul sus, cea de handbal feminin şi de rugby, riscă să pună lacăt la intrare! Ieri, după şedinţa ordinară a CLM, într-o declaraţie referitoare la acest subiect, primarul Constantin Toma n-a lămurit nici pe departe lucrurile: "Pe actuala legislaţie sînt depuneri de proiecte, le vom finanţa în măsura în care se vor califica (...) Anul trecut nu au primit nimic, ştiţi din ce cauză, din cauza arieratelor, în acest an nu mai avem această situaţie, dar...". Şi urmează un şir întreg de explicaţii din care a reieşit că există pericolul ca arieratele să revină în actualitate şi, atunci, din nou, adio bani pentru sport! Interesant este că în proiectul de buget pentru 2017, care poate fi consultat pe site-ul Primăriei, nu există nicăieri prevăzut un capitol pentru sport! 
 
Ţeapă cu un nou club sportiv 
 
După ce, anul trecut, arieratele au fost invocate ca motiv pentru care nu s-au putut da bani pentru sport, Primăria a venit cu promisiunea înfiinţării unul club sportiv municipal, care ar fi urmat să înregimenteze şi să finanţeze cam toate ramurile sportive din oraş. De proiect s-a ales însă praful, din cauza unor viduri legislative, li s-a explicat celor au sperat, pe bună dreptate, că vor scăpa într-o oarecare măsură de probleme odată cu înfiinţarea acestui nou club.   

H.M. Buzău şi Stejarul, aproape de colaps! 
 
Eventuala lipsă de finanţare din partea Primăriei, pentru al doilea an consecutiv, ar fi lovitura care ar pune definitiv la pămînt echipa de handbal feminin şi cea de rugby. Încă de la începutul anului, cele două structuri sportive au anunţat că dacă Primăria nu le va ajuta cu bani în acest an, le va fi extrem de greu să continue. Deşi nepronunţat, cuvîntul "desfiinţare" era pe buzele conducătorilor celor două cluburi. Iar astăzi, acum, problema revine în actualitate, singurul sprijin material din partea autorităţilor locale, 3 miliarde de lei vechi pentru Stejarul şi 1,5 miliarde de lei vechi pentru Handbal Municipal, de la Consiliul Judeţean, fiind insuficient pentru continuarea activităţii. 3 luni deja s-au dus, perspectivele sînt sumbre, oamenii nu ştiu încotro s-o apuce. Cu maximă probabilitate, 2017 este anul în care Primăria va îngropa definitiv sportul buzoian!    
  In replica,reprezentantul Palatului Comunal,Florea Androne, șeful departamentul Cultură, Tineret, Recreere și Sport din cadrul Primăriei Buzău.a transmis:„Va fi un concurs de proiecte, așa cum prevede legea 350/2005. Echipele sportive interesate trebuie să depună cererile de finanțare așa cum s-a întâmplat în fiecare an iar in bugetul pe 2017 sunt prevazute 5 miliarde de lei vechi  pentru susținerea echipelor sportive "


Etichete: bugetul |  pentru |  primariei |  sport
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 2   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU