16 [NOV 18] SPORT Buzau
Vineri, 16 noiembrie 2018

Meciul meciurilor!Lupta carierei pentru Bogdan Dinu

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2695 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Lupta carierei pentru Bogdan Dinu! Pugilistul buzoian se va bate în noaptea de sîmbătă spre duminică, după ora 03.00, cu americanul Jarrell Miller, însă, după un anunţ de ultimă oră al World Boxing Association, meciul nu va mai conta pentru centura mondială la categoria grea, întrucît WBA a anunţat că nu-i va mai retrage titlul lui Manuel Charr, suspendîndu-l, în schimb, pentru o perioadă de 6 luni. Asta nu schimbă prea mult datele problemei, Bogdan avînd în continuare ocazia să boxeze într-un meci de maximă vizibilitate peste Ocean, mai ales după toată povestea din jurul său.                Advesarul lui Bogdan, Jarrell Miller are 30 de ani şi este un fost kickboxer care a făcut carieră şi în boxul profesionist mondial. Supranumit "Big Baby", Miller este recunoscut ca un boxer agresiv, care îşi pune adversarii sub presiune permanent. El are 23 de meciuri disputate, cu 22 de victorii (19 KO) şi un singur egal. În ultimul meci, pe 6 octombrie, Miller l-a distrus pe polonezul Thomasz Adamek (KO Tehnic rundul 2). Bogdan Dinu are 18 meciuri disputate, toate cîştigate, din care 14 prin KO şi a urcat ultima dată în ring acum un an, chiar în gala de Buzău, cînd l-a bătut pe brazilianul Do Nascimiento.   
"E un meci foarte important. Mie îmi convine dacă sînt subestimat, lucrul acesta mă avantajează, pentru că vreau să şochez lumea boxului şi vreau să arat că locul meu este acolo. Meciul acesta îmi deschide o grămadă de uşi şi de oportunităţi" - Bogdan Dinu, la emisiunea Sport Maxim de la TV Buzău.  
Sfaturi pentru Bogdan
Blogul Magazin de box, o publicaţie on line extrem de bine documentată, publică, sub semnătura lui Cristian Nechita, îi oferă lui Bogdan cîteva sfaturi înaintea duelului cu Miller, după ce autorul articolului a urmărit mai multe partide ale americanului.  
Ce trebuie să facă Bogdan?
-să-și păstreze concentrarea pe tot parcursul meciului; Miller încearcă să ruineze întîi spiritul, intrînd în capul oponentului și slăbindu-i voința, corpul fiind după aceea o formalitate; fiecare secundă de presiune e un război psihologic pe care trebuie să-l abordeze cu încredere maximă în forțele proprii; după fiecare asalt respins cu succes, lucrurile trebuie resetate și tratat totul ca în secunda unu a meciului. -să lovească în combinații; loviturile izolate n-au nici sens, nici efect în fața unui adversar de asemenea calibru; cele mai eficiente lovituri împotriva lui au fost combinațiile ce au avut la final croșee; jab-directă de dreapta-croșeu de stînga, jab-upercut de stînga-croșeu de dreapta, jab-croșeu de dreapta, sînt în topul celor care l-au atins pe american de-a lungul timpului - să improvizeze; viteza redusă de execuție a lui Miller precum și faptul că nu e un counterpuncher, dau posibilitatea unei game mai variate de lovituri decît în mod normal; cu alte cuvinte în fața unui adversar cum e Miller unele interdicții din manualul boxului clasic pot fi încălcate (ex. să deschidă combinațiile cu directa de dreapta sau upercutul) -să fie agresiv; mai mult ca sigur Miller va fi din nou urmăritorul, diferența dintre ei va fi în jur de 35 de kilograme la ora meciului dar kilogramele astea își vor cere tributul la un moment dat; ce va trebui Bogdan să facă diferit de adversarii pe care i-a avut Miller, e să aibă o apărare activ-agresivă, prin care să-și pună în valoare tehnicitatea superioară; asta înseamnă că atunci cînd i se oferă ocazia, să treacă la atac cu combinații executate în viteză conștient că fiecare lovitură pe care o dă, îi afectează oponentului rezervele de energie Ce NU trebuie să facă Bogdan?
-să nu stea pe corzi inactiv și să nu se lase prins în colț fără să reacționeze, într-un cuvînt să nu reprezinte o țintă fixă fiindcă specialitatea lui Miller e să dărăme tocmai astfel de ținte -să nu lupte în modul supraviețuire; majoritatea meciurilor terminate de Miller înainte de limită au avut acest deznodământ din cauza epuizării benzinei; chiar și cei care au evoluat bine contra lui (ex. Gerald Washington), fugind tot timpul au obosit în cele din urmă; deși e greu să împingi 140 de kilograme, ieșirile în lateral cu combinație, urmate imediat de revenire din unghi în forță pot să le pună în dificultate; -să nu arate semne de slăbiciune; o să fie greu, o să doară, voința și limitele fizice vor fi puse la încercare dar acesta e momentul așteptat întreaga viață; trebuie făcut ca fiecare secundă să conteze -să nu stea la bătaie parte în parte; e genul de luptă care îl avantajează pe american fiindcă partea lui e mult mai mare; din toți cei care, frustrați că nu-l pot afecta s-au pus cap în cap cu el în încercarea de a-l destructura de aproape, nici unul nu a sfîrșit bine.Etichete: Bogdan |  carierei |  Lupta |  Meciul |  meciurilor |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU