15 [IUN 16] SPORT Paris
Miercuri, 15 iunie 2016

Meci decisiv, azi, pentru Naţionala de fotbal a României. Ultimele veşti de la Paris

Gabriel Georgescu alte articole de Gabriel Georgescu
0 voturi 3007 vizualizari 0 comentarii redactie@sansabuzoiana.ro

S-a dus şi a patra zi petrecută de mine în fan zone Paris, o zi mai scurtă, cu două meciuri, pentru organizatori, dar şi mai scurtă pentru mine, vizionînd doar a doua repriză a disputei Austria-Ungaria. Motivele pentru care am plecat destul de repede din fan zone sînt patru, astfel bifînd primul meci nevăzut în fan zone Paris, ci la televizorul din apartamentul închiriat pe TF1. Primul motiv a fost cel pe care îl titrau ziarele franceze înaintea începerii euro, şi anume, suporterii vor fi întîmpinaţi la sosirea în Franţa cu problema securităţii campionatului european şi cu ample manifestări sindicale. Cu cea din urmă situaţie m-am lovit ieri seară cînd am plecat spre fan zone pentru a urmări primul meci al zilei, dar cum de obicei fac de la apartament cam 25 minute pînă în Fan Zone, ieri am făcut cam două ore, ca urmare a unui amplu protest sindical şi a măsurilor stricte şi masive ale Poliţiei şi Jandarmeriei franceze (lucru confirmat la întoarcerea acasă prin numărul foarte mare al autobuzelor cu sindicalişti şi a mizeriei lăsate în urmă, inclusiv un cărucior de supermaket ce mi-a adus aminte de mizeria ce rămînea după petrecerile de pe platoul Dacia organizate de, nici nu ştiu cum să-i numesc mai exact, aşa ca să se nu supere niciunul şi să se identifice singuri, o să le spun foştii-actualii noştri conducători), trebuind să ocolesc foarte mult locul de desfăşurare a acestora. 

Al doilea motiv a fost o ploaie puternică, atît ca intensitate, cît şi cantitativă (cei de la compania de apă şi-ar fi frecat mîinile de bucurie pentru facturare corespunzătoare, mai ales că abia au fost alegeri locale şi cheltuielile pe măsura rezultatelor) pe la mijlocul reprizei a doua, reuşind să mă adăpostesc sub copacii ce prejmuiesc zona centrală a fan zone. 

Al treilea motiv a fost faptul că meciul Portugalia-Islanda era transmis de TF1, post pe care îl am în grila de programe tv la apartament (şi în Franta este o situaţie asemănătoare cu a noastră privind transmisia euro la televizor, toate meciurile sînt transmise de Bein sport, TF1 şi M6 transmiţînd doar o parte din meciuri) şi am optat să-l văd acasa.

Ultimul motiv, şi cel mai important, a fost că azi se va disputa cel de-al doilea meci al României contra Elveţiei, tot la Paris, dar pe Parc des Princes,cel de-al doilea stadion din Paris şi va fi o zi destul de grea pentru mine şi pentru românii veniţi aici să susţină echipa naţională de fotbal (am văzut destui români plecînd din fan zone după încetarea ploii, probabil din cauza meciului de mîine). Tot mîine va fi prima paradă din istorie a fanilor tricolori, TOŢI ÎN GALBEN, SPRE PARC DES PRINCES, la care voi participa şi eu, întîlnirea fanilor tricolori fiind la ora 14.45 (15.45, ora României) în Place de Varsovie, de unde se va pleca pe jos la stadionul Parc des Princes pe o distanţă de 3,8 km. HAI ROMÂNIA!
Etichete: decisiv |  fotbal |  Nationala |  Paris |  pentru |  Romaniei |  Ultimele |  vesti
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU