09 [NOV 17] SPORT Buzau
Joi, 09 noiembrie 2017

Marina Baboi,interviu de senzatie

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
59 voturi 6140 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Site-ul cluburi-sportive.ro a publicat de curînd un interviu cu atleta Marina Baboi, cel mai bun sportiv buzoian al momentului. Aproape de finalul unui an 2017 fantastic - de 4 ori campioană balcanică, de 12 ori campioană naţională, de 3 ori semifinalistă europeană, deţinătoare a recordului campionatelor balcanice indoor U20 în proba de 60 m plat, campioană internaţională a României la 100 m plat, cei mai buni timpi din carieră în absolut toate probele la care a concurat 60 m, 100 m, 200 m, 4x100 m şi 4x400 m, lideră naţională absolută a sprinterelor în proba de 100 m plat, lideră naţională cu ştafetele de 4x400 m şi 4x100 m, lideră naţională U23 şi U20 la 60 m şi 200 m plat - Marina a dezvăluit, printre multe altele, care este cel mai mare vis al ei: participarea la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020! Iată cîteva dintre cele mai interesante răspunsuri oferite de tînăra atletă buzoiană:   
CS: Ce înseamnă sportul pentru tine?
MB: Sportul pentru mine nu mai e de mult doar o activitate cu care să-mi ocup timpul sau care să mă rupă din monotonie. Pentru mine sportul e un stil de viaţă, este poate unul din lucrurile cele mai importante din viața mea. Locul în care îmi desfăşor activitatea, e o parte din mine. Nici n-am cuvinte să exprim.
CS: Ce simţi cînd alergi? MB: Cred că mai bine îţi spun ce simt atunci cînd se termină sezonul, este pauza aceea din vară de o lună de zile, o lună de zile în care nu punem piciorul pe stadion. În luna aceea, îmi este foarte dor să ies dimineaţa la antrenament, să merg în sala de forţă, să-mi fac programul obişnuit. Alergatul "mi-a intrat în sînge" şi atunci cînd sînt în vacanţă sau cînd apare o accidentare, faptul că nu mă mai antrenez nu poate decît să mă întristeze. Şi în vacanţă mă duc să alerg. Pentru că îţi intră în sînge şi nu mai poţi să scapi. Asta se întîmplă cu toţi sportivii!
CS: Ai văzut filmul Forrest Gump? Te-ai simţit vreodată ca personajul principal? MB: Nu l-am văzut. Dar acum că mi-ai spus, este următorul pe lista mea.  CS: Ai vreun citat motivaţional preferat? MB: "Dream it. Wish it. Do it". "Visează. Doreşte-ţi. Fă-o". Cred că după asta şi merg lucrurile.  CS: Cum arată o zi din viaţa sportivei Marina Baboi? MB: Ziua mea începe dimineaţa la ora 08.00 cu micul dejun. Primul antrenament din zi şi cel mai greu are loc la ora 10.00 şi ţine undeva în jur de 2-3 ore, în funcţie de specificul său. Urmează masa de prînz şi o oră sau două de odihnă. La ora 17.00 se desfăşoară cel de al doilea antrenament care ţine şi el în jur de două ore. Ziua se încheie cu cina şi nu în ultimul rînd cu multă odihnă, după o zi grea. Că aşa te refaci cel mai bine.
CS: Cum arată dieta ta? Ar trebui să fie foarte diferită dieta unui sportiv de cea a unui om normal? MB: Multă lume mă întreabă chestia asta şi au impresia că sportivii nu mănîncă nimic şi de aceea au condiţie fizică de invidiat. Dieta mea nu este una drastică, aşa cum probabil au impresia toţi din afara sportului. Să ştiţi că mănînc ca un om normal. Trebuie să mănînci lucruri care nu îţi fac rău, aşa că am o dietă perfect normală şi un stil de viaţă sănătos. Mănînc ce mănîncă toată lumea. Mănînc şi o prăjitură şi ciocolată cîteodată, fără însă să exagerez. De fapt, tot ce contează este să duci o viaţă sănătoasă şi să ai o alimentaţie echilibrată. Şi da, îmi fac micile pofte uneori, fără a exagera. Cum v-am spus.  CS: Visezi să participi la Olimpiada de la Tokyo? MB: Mi-aş dori să particip la Jocurile Olimpice din 2020, însă ştim cu toţii cît de greu se ajunge acolo. Visul oricărui sportiv este să participe măcar o dată în viaţa lui la Jocurile Olimpice, acesta fiind şi visul meu. Există un barem de calificare pe care trebuie să-l ating, care este totuşi destul de greu. Cu multă muncă însă nimic nu e imposibil. Rămîne cel mai mare vis al meu.
CS: Ştiri din viitor: Marina Baboi, medaliată cu aur la Olimpiada din 2020 în proba de 100 m MB: Ar fi ceva unic. Mai ales într-o probă care este dominată de ani buni de sportivii de culoare.  CS: Ce ar însemna pentru tine o participare la Olimpiadă? MB: Participarea la Jocurile Olimpice ar însemna în primul rînd cea mai bună performanţă din cariera mea, dar şi împlinirea unui vis. Face cît toate medaliile mele la un loc! Asta clar!  CS: 3 cele mai importante calităţi ale tale. Dar 3 defecte? MB: Cele mai importante calităţi ale mele cred ca sînt: AMBIŢIA, SERIOZITATEA, DĂRUIREA. Iar cele trei defecte ar fi ÎNCĂPĂŢÎNAREA, faptul că nu am de multe ori  suficientă RĂBDARE şi sînt destul de SENSIBILĂ. Să ştiţi că majoritatea sportivilor nu au răbdare. Nu o sa vezi sportivi calmi…Etichete: Baboi |  Marina |  multă |  muncă |  posibil |  Tokyo |  totul
Voteaza articolul: bun: 59  |  slab: 0   59

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU