05 [IUL 17] SPORT Buzau
Miercuri, 05 iulie 2017

Marina Baboi, deja, cea mai mare atletă a Buzăului

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
235 voturi 13788 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Cele trei titluri balcanice cucerite, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Piteşti, de Marina Baboi reprezintă un motiv de mîndrie şi de mare satisfacţie şi pentru Liceul cu Program Sportiv, acolo unde Marina este elevă şi, alături de CSA Steaua, are dublă legitimare.    

Ieri, într-o conferinţă de presă, antrenorul sportivei, Gabriel Nicolau a explicat ce înseamnă pentru atletismul buzoian performanţa Marinei, una cu care puţini sportivi se pot lăuda de-a lungul carierei. "Triplă campioană balcanică, trei medalii de aur la o ediţie a jocurilor balcanice nu prea s-au mai obţinut de către sportivi de-ai României. Marina este pe un trend ascendent, performanţele pe care le-a obţinut în ultima vreme o recomandă în vederea evoluţiei de la Campionatul European de la Grosetto, unde ne aşteptăm să facă o figură frumoasă. Este foarte greu acolo, nu este Campionat Balcanic, deşi oricum şi aici au fost ţări foarte multe care au participat. Timpii Marinei, nu vreau să exagerez, au fost nişte timpi excepţionali pentru vîrsta ei. În Buzău nu a existat o atletă la această categorie de probe de asemenea valoare!", a spus Nicolau. Antrenorul a dezvăluit cum stau lucrurile în Europa: "La categoria ei de vîrstă, în Europa avem în momentul de faţă, de la 11.35, 11.40 pînă la 11.70, dar Marina, îmi asum ceea ce spun, este o sportivă care va coborî foarte repede sub 11.60!" 
 
Europenele de la Grosseto, marea provocare a verii 

Pentru Marina Baboi, marea provocare a verii se anunţă a fi Campionatul European de juniori I de la Grosseto, în Italia, programat între 20 şi 23 iulie. Antrenorul Gabi Nicolau consideră că, pentru eleva sa, un obiectiv realist ar fi accederea în finală. Va fi o concurenţă extrem de puternică, iar totul va depinde şi de condiţiile de concurs. "O figură frumoasă ar însemna, pentru noi, să prindă finala. Proba de 100 de metri este considerată, în atletism, o probă tehnică. Probele tehnice sînt cele în care, în general, mai ai încă un obstacol, încă ceva în desfăşurarea ei. Este o probă în care vîntul poate însemna foarte mult. Să vă dau un exemplu: la Piteşti a fugit 11.71, fără vînt. Dacă era un vînt de 1.08, regulamentar, scria 11.60. La fel de bine putea să fie minus 2.04 şi să fie 11.80. Direcţia vîntului n-o putem controla, poate într-o serie să bată din spate, în alta din faţă, sînt foarte mulţi factori. Valorile sînt foarte apropiate. Aici, la sprint, într-o zecime, pot veni 5-6 concurente. Nu putem să ne hazardăm în afirmaţii dar, dacă va evolua la adevărata ei valoare, eu sper să prindă finala şi în finală nu se ştie ce va fi", a mai spus Gabi Nicolau.

Aur la tineret, la Naţionale

Între timp, pînă la Europenele din Italia, Marina Baboi va avea parte de o ultimă repetiţie generală la acest sfîrşit de săptămînă, la Piteşti, unde vor avea loc finalele naţionalelor de seniori şi tineret şi unde obiectivul este clar. "Împreună cu antrenoarea de la Steaua (n.r. Doina Voinea), ne-am propus să cîştige tineretul. La seniori nu ne exprimăm, ea are şanse mari să cîştige şi la seniori, nu ştim ce va fi acolo. Dar ne propunem să cîştige tineretul, asta ca încă o etapă în pregătirea ei, să-şi poată realiza, prin concursurile pe care le are, o pregătire foarte bună pentru Europenele de la Grosseto, pentru că sînt competiţii care se desfăşoară într-un timp foarte scurt", a completat Nicolau.Etichete: atleta |  Baboi |  Buzăului |  Marina
Voteaza articolul: bun: 234  |  slab: 1   233

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU