21 [SEP 17] SPORT Buzau
Joi, 21 septembrie 2017

Investiţie de 1 milion de euro în modernizarea Stadionului de Atletism

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
1 vot 2231 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.roÎn sfîrşit, visul urmează să devenă realitate! Buzăul va avea de anul viitor o bază sportivă modernă unde vor putea fi găzduite competiţii naţionale, dar şi internaţionale la nivel de juniori. Aceasta se datorează investiţiei pe care Primăria o realizează la Stadionul de Atletism şi a cărei valoare se ridică la aproximativ 1 milion de euro, conform celor declarate de viceprimarul Andrei Neder.         Primii paşi în acest sens au fost deja făcuţi, fiind contactate firme de proiectare şi execuţie în vederea organizării licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor de modernizare. Pe lîngă pista sintetică de alergare, va fi amenajată şi una pentru încălzire, vor fi construite vestiare şi tot ce este necesar ca stadionul să îndeplinească criteriile prevăzute de standardul IAAF, categoria  a III-a (omologat pentru com­petiţii internaţionale). Fost atlet, viceprimarul municipiului, Andrei Neder a ţinut să precizeze că a purtat o discuţie cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Zsolt Gyogyossy şi campioana olimpică, Gabi Szabo care au găsit şi ei oportună reamenajarea acestei baze sportive, considerînd că Buzăul merită să gazduiască nişte competiţii interna­ţionale. "Odată cu modernizarea sa, considerăm că Stadionul de Atletism ar putea fi un punct de atracţie pentru oraşul nostru, prin organizarea unor competiţii. Deja am demarat acest proiect şi încercăm să ridicăm această bază la un nivel cît mai mare, deoarece scopul nostru îl reprezintă găzduirea unor competiţii europene de juniori, pentru început. Sperăm ca în cel mai scurt timp, şi mă refer ca în decursul anului viitor să finalizăm lucrările de modernizare a stadionului pentru a organiza concursuri. În primul rînd va aduce un cîştig pentru municipiul Buzău, ce va ieşi în faţă cu o altfel de imagine, sportivi, cetăţeni şi în al doilea rînd pentru agenţii economici care, automat, vor beneficia de acest proiect prin cerere de cazare şi masă", a declarat viceprimarul Andrei Neder.

Gabriel Nicolau, antrenor atletism, director CSS Buzău:

"Impactul acestui preoiect în momentul în care se va realiza va fi unul puternic, va aduce un mare beneficiu pentru municipiul nostru. Dincolo de faptul că va fi o bază sportivă modernă şi una dintre schimbările pe care doreşte să le facă Primăria ca Buzăul să arate ca oraş european, copiii se vor simţi altfel atraşi către atletism, mişcare. Una este să vii să te antrenezi în actualele condiţii, unde nici zgura nu mai există pe teren, şi alta să faci mişcare pentru sănătate într-o bază sportivă modernă. În prima fază va fi turnată o pistă sintetică, iar ulterior proiectul cuprinde amenajarea unor tribune, vestiare, spaţii pentru arbitri în vederea desfăşurării activităţii specifice şi pistă de încălzire. Îndeplinind aceste condiţii, atunci IAAF va acorda stadionului nivelul III ceea ce înseamnă că este omologat pentru organizarea unui  Campionat European, destinat juniorilor".

Dumitru Tudorie, antrenor atletism:

"Este o investiţie foarte bună deoarece ne putem pregăti în condiţii foarte bune aici şi nu va mai fi nevoie să plecăm prin altă parte. Va fi un lucru benefic pentru toată lumea, mai ales că se pot organiza competiţii de mare anvergură. Bineînţeles că totodată va însemna şi o mare obligaţie pentru antrenori, sportivi şi, foarte important, copiii pot fi atraşi către atletism deoarec parinţii vor avea încredere cînd văd ce condiţii există".

Etichete: Atletism |  Investiţie |  milion |  modernizarea |  Stadionului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU