10 [IAN 19] SPORT Buzau
Joi, 10 ianuarie 2019

HANDBAL Nimic de pierdut!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2041 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Mai greu de atît n-avea cum să fie pentru handbalistele de la SCM Buzău în primul meci din noul an. La reluarea campionatului după aproximativ două luni de pauză, fetele lui Dumitru Muşi întîlnesc în această seară, în Sala Rapid din Capitală, campioana României, CSM Bucureşti, partidă care contează pentru etapa a 11-a a Ligii Naţionale. 

O dispută în care echipa buzoiană porneşte cu şansa a doua, dar din care nu are nimic de pierdut. Din contră, dincolo de rezultatul final, previzibil de altfel, astfel de meciuri pot scoate la iveală adevăratul nivel al SCM-ului, care propune la startul noului an două nume noi, interul dreapta Yulya Khavronina şi portăriţa Ana Maria Mîrcă Olariu, ambele transferate de la CSM Roman, rusoaica spre finalul anului trecut, iar cea de-a doua chiar în primele zile din 2019. Din păcate, SCM-ului îi va lipsi mult Natalia Vinyukova, cu o accidentare care o scoate din circuit pentru tot restul sezonului. Blestemul accidentărilor n-a ocolit nici campioana, care le-a pierdut, de asemenea pentru tot sezonul, pe Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic. Antrenorul Dragan Djukic are însă la dispoziţie un lot înţesat cu staruri de primă mînă şi are de unde alege. În campionat, CSM Bucureşti are de recuperat o diferenţă de 3 puncte faţă de lidera clasamentului, SCM Rm. Vîlcea, dar marea provocare o reprezintă accederea în Final Four-ul Ligii Campionilor, cu un prim pas în faţa celor de la Gyor, peste 2 săptămîni. Buzoienii îşi pot urmări echipa favorită din faţa televizoarelor, partida din această seară, de la ora 17.30 fiind transmisă în direct pe TVR HD.  
Liga Naţională - Etapa a 11-a 
CSM Bucureşti - SCM Buzău SCM Rm. Vîlcea - CSU Cluj Napoca CSM Galaţi - Gloria Bistriţa Dunărea Brăila - CSM Slatina HC Zalău - SCM Craiova - aseară Minaur Baia Mare - Corona Braşov - aseară Măgura Cisnădie stă  Clasament 1.RM. VÎLCEA  27 2.CSM Bucureşti  24 3.Cisnădie  17 4.Corona  16 5.Craiova  15 6.Baia Mare  13 7.SCM Buzău  13 8.Bistriţa  12 9.Zalău  11 10.Slatina  11 11.Cluj Napoca  6 12.Galaţi  5 13.Brăila  Etichete: HANDBAL |  Nimic |  pierdut
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU