31 [MAI 19] SPORT Buzau
Vineri, 31 mai 2019

FURTUNĂ LA DUNĂRE: HC BUZĂU - CSM SIGHIŞOARA 32-22!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2280 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Start în forţă pentru HC Buzău la turneul de baraj pentru Liga Naţională care a început astăzi în Sala Polivalentă din Drobeta Tr. Severin. Prima adversară a fost CSM Sighişoara, o formaţie mult sub nivelul băieţilor lui Eliodor Voica. A fost mai degrabă o încălzire pentru meciul de sîmbătă, cu CSM Alexandria, practic adevărata finală a turneului pentru echipa buzoiană. HCBZ a demarat în trombă şi după numai 6 minute diferenţa o luase în sus, 6-0! Sighişoara a revenit la 6-3, Diaw şi Asoltanei au marcat pentru 8-3, a urmat o nouă revenire de moment a adversarilor, apoi Asoltanei şi Mironescu, plus Grasu şi, pe final, dubla lui Olteanu au stabilit un scor lejer la pauză, 16-9. De remarcat, însă, şi intervenţiile în poartă ale lui Bogdan Manole şi, ulterior, ale lui Daniel Bobeică, ce nu au permis Sighişoarei, în momentele mai delicate, să prindă curaj şi să reintre în joc. Partea a doua n-a mai avut istoric. Treptat, Eliodor Voica şi-a retras pe bancă titularii, dar şi cu ceilalţi băieţi pe teren Buzăul a făcut instrucţie cu o echipă a Sighişoarei prăbuşită total. În minutul 56, tabela a înregistat diferenţa maximă din meci, 13 goluri: 30-17. S-a terminat 32-22, o victorie uşoară, dar şi foarte importantă în economia turneului.

Eliodor Voica, antrenor HC Buzău: „Sigur, a fost o victorie lejeră, dar noi am intrat concentraţi, serioşi şi asta s-a văzut şi în rezultatul final. Nu trebuie să zicem hop pînă nu sărim gardul, urmează un meci foarte important, dar şi dificil, cu Alexandria, care, aţi văzut, a pus probleme foarte mari Făgăraşului”

HC Buzău: Bogdan Manole, Daniel Bobeică – Alexandru Asoltanei (5), Andrei Grasu (5), Denis Olteanu (3), Răzvan Istrate (3), Bogdan Tudorache (2), Cătălin Scarlat (2), Liviu Mironescu (2), Mihai Buşecan (2), Ibrahima Diaw (2), Robert Burlacu (1), Alexandru Cîrstea (1), Răzvan Mircescu, Florin Chircă. Antrenor: Eliodor Voica

Turneu baraj – Etapa 1

CSM Făgăraş – CSM Alexandria 37-31
HC Buzău – CSM Sighişoara 32-22 

Clasament

1.HC BUZĂU 3 
2.CSM FĂGĂRAŞ 3
3.Alexandria 0
4.Sighişoara 0

Etapa a 2-a, sîmbătă, 1 iunie

-ora 16.00: CSM Făgăraş – CSM Sighişoara
-ora 18.00: HC Buzău – CSM Alexandria Etichete: BUZĂU |  DUNĂRE |  FURTUNĂ |  SIGHIŞOARA
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU