07 [IUL 17] SPORT Buzau
Vineri, 07 iulie 2017

Fenomenala Marina Baboi: 4 medalii de aur şi una de argint la Naţionalele de seniori şi tineret!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
191 voturi 12233 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Marina Baboi stabileşte noi şi noi repere în sportul buzoian, ajungînd la un nivel pe care nimeni, niciodată, nu l-a mai atins! La numai 18 ani, Marina are deja un palmares pe care alţi atleţi nu-l ating poate nici într-o întreagă carieră, iar steaua ei continuă să strălucească cu o şi mai mare putere! După cele 3 titluri balcanice U20 cucerite la începutul lunii, 1-2 iulie, la Piteşti, în week-end-ul care a trecut, tot pe Stadionul “Nicolae Dobrin” din Trivale, excepţionala noastră atletă a cucerit nu mai puţin de 5 medalii, 4 titluri de campioană naţională şi unul de vicecampioană naţională în finalele Campionatului Naţional de seniori şi tineret. Aflată în plin proces de pregătire a Europenelor U20 din Italia (20-23 iulie), sprintera buzoiană, legitimată la LPS Buzău şi CSA Steaua Bucureşti, eleva profesorilor Doina Voinea şi Gabriel Nicolau, a luat startul la nu mai puţin de 4 probe: 100 m, 200 m, ştafeta de 4 x 100 m şi, pentru prima dată în carieră în aer liber, la ştafeta de 4 x 400 de metri. În prima finală în care a concurat, cea de 100 de metri, Marina a cucerit titlul de campioană naţională de tineret cu un rezultat de 11,79 s, unul care i-a adus şi titlul de vicecampioană naţională de seniori! A urmat apoi finala de la ştafeta de 4 x 100 de metri, formată din Marina Baboi, Anamaria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Ioana Gheorghe, încheiată cu o nouă medalie de aur şi cu cel mai bun timp alergat în ţară anul acesta şi cel mai bun alergat în România în ultimii ani! Sîmbătă, în ziua a doua a Naţionalelor de la Piteşti, Marina a reînnodat şirul medaliior de aur şi al titlurilor naţionale, devenind, mai întîi, campioană naţională de tineret la 200 de metri, cu timpul de 24,20 s, cel mai bun timp al ei din carieră pe această distanţă! Apoi, Marina a avut o prestaţie deosebită, încununată cu o nouă medalie de aur şi un nou titlu de campioană naţională în finala de la ştafeta de 4 x 400 m, care le-a mai avut în componenţă pe Anamaria Nesteriuc, Bianca Răzor şi Florina Pierdevară, în condiţiile în care era la prima participare din carieră la această ştafeta şi, de asemenea, la prima cursă de 400 m în aer liber alergată vreodată, iar cu numai o oră înainte alergase în cursa de 200 m. Victoriile de la 100 m şi 200 m tineret, cursa unde a alergat şi cel mai bun timp din carieră, dar şi medalia de argint de la 100 m senioare au însemnat îndeplinirea obiectivelor propuse pentru această competiţie, i-au arătat forţa şi faptul că este pe un trend ascendent. Participarea şi, totodată, obţinerea celor două titluri de campioană naţională de senioare în probele de ştafetă 4 x 100 m şi 4 x 400 m sînt alte două realizări extraordinare. 

Un an fabulos!

Realizările Marinei Baboi în acest an sînt de-a dreptul senzaţionale: 10 titluri de campioană naţională (3 în sezonul indoor şi 7 în sezonul în aer liber) şi unul de vicecampioană naţională, 4 titluri de campioană balcanică U20, record al Campionatelor Balcanice U20 indoor în proba de 60 m, cei mai buni timpi alergaţi în carieră în probele de 60 m, 100 m şi 200 m, calificarea la Europenele U20 la 100 m şi 200 m, cîştigarea Internaţionalelor de Atletism ale României în proba de 100 m, 24 de curse terminate pe prima poziţie la 6 probe atletice, participarea la Cupa Europei pe echipe de la Vaasa, din Finlanda. Marina este liderul României în 2017 în probele de 200 m indoor, 100 m aer liber, 4 x 400 m indoor şi 4 x 100 m şi, de asemenea, este liderul naţional al tineretului şi junioarelor U20 (junioarele 1) în probele de 60 m şi 200 m plat!

Se bate în Italia cu elita Europei! 

Pentru Marina Baboi urmează o competiţie extrem de dificilă, practic cea mai mare provocare din această vară, Campionatul European de la Grosseto, din Italia (20-23 iulie), unde va înfrunta, la 100 m, forţele continentului la sprint. În topul european, unde Marina Baboi deţine a 15-a performanţă europeană, se află nu mai puţin de 6 sprintere din Germania şi 5 din Marea Britanie, o sportivă din Germania alergînd mai bine decît recordul naţional de senioare al Romaniei, iar 3 dintre ele avînd performanţe mai bune decît recordul naţional U20 din ţara noastră! Obiectivul pe care Marina şi l-a propus la aceste Europene este accederea în semifinale, iar o realizare cu adevărat extraordinară ar fi calificarea în finală!Etichete: Baboi |  campioană |  Fenomenală |  Marina |  metri |  naţională |  naţională |  senioare |  tineret |  vicecampioană
Voteaza articolul: bun: 191  |  slab: 0   191

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU