31 [MAI 19] SPORT Buzau
Vineri, 31 mai 2019

DĂM PRIMA LUPTĂ LA BARAJ: HC BUZĂU - CSM SIGHIŞOARA, AZI, DE LA ORA 18.00!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 2260 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

HC Buzău este pe ultima sută de metri a luptei pentru menţinerea în Liga Naţională! Astăzi începe în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin turneul de baraj la finalul căruia două dintre HC Buzău, CSM Făgăraş, CSM Sighişoara şi CSM Alexandria vor obţine cele două bilete care le vor asigura prezenţa în primul eşalon şi în sezonul viitor. 
 
Băieţii au ajuns de miercuri la Turnu Severin, iar aseară, de la ora jocului de astăzi, 18.00, au susţinut antrenamentul oficial, de acomodare. După ce l-a pierdut pe iranianul Shaho Nosrati, staff-ul echipei buzoiene are emoţii cu un alt jucător esenţial, Alexandru Asoltanei, care resimte dureri la spate, motiv pentru care antrenorul Eliodor Voica l-a menajat la antrenamentul de aseară. Totuşi, problema nu este atît de gravă, iar căpitanul şi golegeterul Buzăului va fi prezent pe teren în această seară, depinde cît şi în funcţie de evoluţia jocului. În rest, chiar dacă pe feţele băieţilor se citeşte concentrarea, atmosfera este bună şi toată lumea este pregătită pentru un debut cu dreptul!

CSM Sighişoara - tinereţe, titluri la juniori, dar fără experienţă

Primul adversar pe care HC Buzău trebuie să-l depăşească la turneul de baraj de la Drobeta Tr. Severin este divizionara secundă CSM Sighişoara. Cîştigătoare a Seriei D a Diviziei A, cu 15 victorii şi 5 înfrîngeri, la 6 puncte în faţa următoarei clasate, HC Odorhei, Sighişoara s-a calificat la turneul semifinal de la Braşov. Aici, parcursul a fost perfect, cu 3 victorii în tot atîtea partide: 34-32 cu CSU Galaţi, 32-30 cu Universitatea Craiova şi 35-32 cu CSM Alexandria. CSM Sighişoara a ajuns apoi la turneul final de Ploieşti, unde lucrurile au stat cu totul altfel. Ardelenii au pierdut ambele dispute, 21-25 cu CSM Reşiţa, în semifinale şi 28-35 cu CSM Alexandria, în finala pentru locurile 3-4. 

Ca lot, la CSM Sighişoara, echipă alcătuită pe scheletul Centrului de Excelenţă al Federaţiei, predomină tinereţea, cu foarte mulţi tineri, cu diferite titluri la nivel de juniori, însă fără prea multă experienţă. Totuşi, sînt cîteva nume de luat în seamă. Interul Eduard Cristea are experienţa Ligii Naţionale la Minaur Baia Mare, CSM Bucureşti şi CSM Făgăraş, cu care a promovat în 2016 în Liga Naţională. Apoi, mai este extrema Dragoş Ganea, fost la Dinamo, golgeterul echipei, cu 98 de goluri, dar şi veteranul echipei, pivotul Alin Solcanu (39 de ani), ce are în palmares un loc 2 cu HC Odorhei în 2011. În fine, reţine atenţia şi extrema Vlad Sîncelean, în al cărui CV sînt trecute, printre altele, o promovare în Liga Naţională cu Politehnica Iaşi în 2017, un titlu de vicecampion şi cîştigător al Cupei României cu CSM Bucureşti, în 2016, un alt titlu de vicecampion, tot cu CSM Bucureşti, în 2015 şi un loc 8 la Campionatul Mondial U21 din Brazilia, cu naţionala României.

-portari: Răzvan Costin (21 ani), Marius Seieşan (24 ani), Mircea Oroşan (18 ani)
-centri: Nicolae Pop (24 ani), Ioan Nica (19 ani), Ovidiu Irimia (17 ani)
-interi stînga: Eduard Cristea (23 ani), Claudiu Chiorean (19 ani), Flaviu Rotar (18 ani), Bogdan Barb (25 ani)
-interi dreapta: Andrei Coman (23 ani), Barna Palatka (22 ani), Ionuţ Căpăţînă (18 ani)
-extreme stînga: Claudiu Baba (18 ani), Vlad Sîncelean (25 ani), Dragoş Ganea (31 ani)
-extreme dreapta: Cătălin Nuţu (24 ani), Radu Turturică (24 ani)
-pivoţi: Alin Solcanu (39 ani), Claudiu Drăguţ (24 ani)
Antrenor: Sorin Mureşan (51 ani)


Etichete: BARAJ |  BUZĂU |  LUPTĂ |  PRIMA |  SIGHIŞOARA
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU