28 [IUL 17] SPORT Buzau
Vineri, 28 iulie 2017

Cum a picat la vot SCM Buzău

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
1 vot 2201 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Unul dintre cele mai aprig dezbătute puncte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de ieri a Consiliului Local Municipal a fost cel referitor la înfiinţarea Sport Club Municipal Buzău, noul club sportiv ce ar urma să funcţioneze sub umbrela municipalităţii. După îndelungi discuţii, cu puncte de vedere exprimate de consilierii opoziţiei, proiectul a căzut la vot. Fiind în discuţie patrimoniul, era nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor prezenţi, împotrivă declarîndu-se consilierii liberali, Silviu Roşioru şi Viorel Ion de la PSRO, iar independentul Constantin Ionescu s-a abţinut.

La finalul şedinţei, primarul Constantin Toma a anunţat că nu renunţă la ideea de a înfiinţa acest club sportiv, urmînd ca discuţiile să fie reluate săptămîna viitoare, iar proiectul repus pe ordinea de zi a unei şedinţe de îndată.

George Vlad, consilier PNL: "Nu sîntem de acord cu actuala formă. Alegerea celor 5 ramuri (n.r. atletism, rugby, fotbal, handbal feminin şi sportul pentru toţi) nu respectă tradiţia şi este de ajuns să ne uităm pe lista celor mai buni sportivi de anul trecut. Nu este volei, aeromodelism, era de aşteptat să fie mai multe ramuri".

Constantin Toma, primar: "În statutul clubului sînt cuprinse și secțiile de volei, tenis, rachetomodelism. În total, 14 sporturi. Deocamdată, vom începe doar cu cinci - fotbal, handbal fete, rugby, atletism și sportul pentru toți, iar apoi ne vom extinde".  

Viorel Ion, consilier PSRO: "Nu este un proiect reuşit! O să vedeţi că am dreptate, aşa cum am avut şi cu Centrul de Excelenţă. Şi parcă sună urît ca echipa de rugby sau cea de handbal feminin să se numească Gloria Buzău. Şi ce ne facem, că domnul Turturică nu poate juca sîmbăta?"

Silviu Roşioru, consilier PSRO: "Denumirea nu este legală. Numele Gloria Buzău este deţinut de lichidatorul judiciar, care îl va scoate la licitaţie. O să ne dea în judecată, vom pierde şi va trebui să reluăm toate procedurile".

Marca Gloria Buzău este înregistrată la OSIM


În discuţiile referitoare alăturarea "Gloria Buzău" în denumirea noului club sportiv al municipalităţii a intervenit şi consilierul PSD Sorin Lazăr, cu o afirmaţie oarecum surprinzătoare: "Marca Gloria Buzău nu e înregistrată la OSIM, aşa că nu sînt probleme cu denumirea". Realitatea îl contrazice însă pe directorul Oficiului Registrului Comerţului Buzău: marca Gloria Buzău este înregistrată şi este valabilă pînă în 2019

Toma face o nouă încercare săptămîna viitoare

"Am avut o surpriză neplăcută tocmai din partea liberalilor, pentru că, fiind o poveste de patrimoniu, trebuiau două treimi. Gîndindu-mă că Cristi Romanescu este şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, fost sportiv de performanţă şi mare sportiv şi m-a amărît chestia asta, dar trebuie să găsim o soluţie. Vom negocia şi cu ei, să vedem ce doresc cu adevărat, astfel că săptămîna viitoare convoc din nou Consiliul Local, pentru că trebuie să avem un vot. Încep campionatele, sportivii trebuiau să fie acum în cantonamente şi nu mai vreau ca sportivii buzoieni, sportul buzoian să fie de rîs la nivelul mişcării sportive din această ţară."  Etichete: consiliu local |  Gloria |  sedinta |  Buzău |  picat
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU