03 [MAR 17] SPORT Buzau
Vineri, 03 martie 2017

Chirie astronomică solicitată de LPS celor de la Handbal Municipal

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
5 voturi 1292 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Handbal Municipal continuă să experimenteze senzaţii tari. De la antrenamente înaintea unui meci pe terenul de rugby sau de la antrenamente pe întuneric ori printre mese de tenis de masă, şicanele au trecut la un alt nivel. Antrenorului Romeo Ilie şi preşedintelui Ştefan Miloş mai-mai să le stea inima cînd au auzit cît trebuie să plătească pentru a închiria noua sală de sport de la LPS, pentru meciul cu CSU Tîrgovişte: 420 de lei pe oră, deci 840 de lei pentru 2 ore pe care H.M.-ul le-ar fi rezervat vineri seară. Însă n-a fost numai atît, echipa buzoiană fiind acuzată apoi că dereglează procesul de învăţămînt, care s-ar fi desfăşurat într-o zi de vineri, între orele 18.00 şi 20.00, seara. Pînă la urmă, Handbal Municipal a renunţat la varianta LPS, după ce antrenorul Romeo Ilie a reuşit să-i înduplece pe cei de la Tîrgovişte să dispute meciul duminică seara, la Sala Sporturilor, de la ora 18.00. "Am încheiat telenovela cu sălile de sport din Buzău. Am încercat să jucăm la Rm. Sărat, acolo este însă Cupa României la box feminin, am încercat la Monteoru, dar acolo nu sînt lumini pentru ca să se poată desfăşura jocul în condiţii bune şi aşa am ajuns la LPS. Cu acordul Primăriei şi al Consiliului de Administraţie al liceului, am stabilit să jucăm vineri seara, aşa cum era stabilit. Problema nu era gravă, că puteam să jucăm în altă zi, dar nu se putea muta jocul decît cu acordul echipei adverse. Şi cum ceilalţi nu doreau să joace în altă zi, eram obligaţi să jucăm în ziua respectivă, indiferent de oră. Dar a venit vestea bombă, că ne costă 420 de lei ora, de închiriat! Erau 2 ore, deci 840 de lei, ca la Sala Polivalentă din Bucureşti! Dar poate nici asta nu era un impediment, dar ne-au acuzat apoi că dereglăm procesul de învăţămînt şi le scoatem proprii elevi din sală, numai că nu înţeleg ce cursuri se făceau la ei vineri seară, în cadrul orarului. Pînă la urmă, după multe insistenţe şi rugăminţi, am reuşit să ajungem la un consens cu domnul preşedinte de la Tîrgovişte, să jucăm duminică seara, şi cu bunăvoinţa domnului administrator Mihai Bălan, de la Sala Sporturilor, care a vorbit cu cei de la tenis de masă şi a reuşit să concentreze jocurile şi să creeze un spaţiu liber duminică seară, de la ora 18.00", a spus antrenorul Romeo Ilie.
Excelent pentru spectatori!
Din revenirea echipei la Sala Sporturilor cei mai cîştigaţi sînt suporterii, care nu ar fi avut loc decît în număr foarte mic în sala de la LPS, maxim 200. "Pentru noi, dar şi pentru spectatori, e mai bine, pentru că la sala de LPS erau doar 180 de locuri, vă daţi seama că s-ar fi creat discuţii şi, normal, lume nemulţumită pentru că nu le-ar fi dat voie să intre în sală, n-au voie să depăşeşti capacitatea, aşa au directive cei de la Jandarmerie. Ar fi rămas cu siguranţă mulţi oameni pe afară şi nu le-ar fi venit bine şi ne îndepărtam astfel şi o parte din suporteri", a adăugat Romeo Ilie.
Meciul, o formalitate

Dincolo de toată tensiunea ultimelor zile, meciul cu CSU Tîrgovişte este o simplă formalitate pentru Handbal Municipal, care nu are cum să se împiedice de una dintre cele mai slabe echipe din serie.  Chiar şi fără Roxana Tabarcea, care va lipsi din nou, după partida de la Piatra Neamţ, şi cu Anca Ionescu sub potenţialul obişnuit, echipa buzoiană îşi va lua punctele puse în joc. "Un meci care nu ar trebui să ne facă probleme, dacă jucăm ceea ce trebuie. Ne confruntăm însă în continuare cu probleme de lot, Tabarcea este indisponibilă, nu se antrenează, face doar program de recuperare, după injecţia de săptămîna trecută, iar Anca Ionescu este undeva la 20-30 la sută din capacitate la antrenamente, pînă la joc sperăm să fie ceva mai mult refăcută", a mai spus Romeo Ilie.

Clasament  1.RAPID 51 2.Dinamo 48 3.HM Buzău 42 4.CSM 2 Buc. 31 5.Piteşti 31 6.Ştiinţa 30 7.P. Neamţ 25 8.Constanţa 24 9.Bacău 20 10.Şcoala 181 18 11.Plopeni 13 12.Tîrgovişte 4 13.Iaşi 3 14.Spartac 3
Etapa a 18-a - vineri, 3 martie  Piteşti - Bacău CSM 2 Buc. - Iaşi Ştiinţa - Constanţa Dinamo - P. Neamţ Şcoala 181 - Rapid Plopeni - Spartac (se joacă duminică, 5 martie) HM Buzău - Tîrgovişte (se joacă duminică)Etichete: astronomică |  celor |  Chirie |  Handbal |  Municipal |  solicitată
Voteaza articolul: bun: 5  |  slab: 0   5

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU