01 [IUL 19] SPORT Buzau
Luni, 01 iulie 2019

Buzoianul Gabriel Burtanete, CAMPION MONDIAL la gimnastică. Rețeta succesului

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2770 vizualizari 0 comentarii
Gabriel Burtanete, campion mondial la sărituri

Buzăul are un campion mondial la gimnastică. Buzoianul Gabriel Burtanete a reușit o performanță incredibilă la Campionatul Mondial de juniori care a avut loc în Ungaria. Burtanete a reușit să impresioneze, fiind cel mai bun, la sărituri. Cu un exercițiu incredibil, cu o stăpânire de sine de care numai adevărații campioni pot da dovadă și cu o medie de 14.424 de puncte, Gabriel,  legitimat la SCM Gloria Buzău, a devenit primul campion mondial de juniori al României, câștigând medalia de aur la prima ediție a Campionatelor Mondiale de Gimnastică artistică pentru juniori de la Gyor, Ungaria.


 
Ore întregi de muncă, sacrificii și o copilărie în care disciplina si efortul au fost cuvintele de ordine.                                    
Este rețeta care l-a propulsat pe Gabriel Burtanete pe podiumul mondial. Buzoianul a câștigat în week-end titlul de campion mondial la sărituri, gimnastică artistică, la competiția care a avut loc în Ungaria. Un rezultat exceptional, după 10 ani de muncă și sacrificii. Gabriel Burtanete spune că a trăit cu mari emoții momentul în care a primit medalia de aur, în timp ce pe fundal rula Imnul României.
”A fost frumos, am avut emoții, dar le-am stăpânit și am trecut cu bine. Sunt mulți ani de muncă în spatele acestui rezultat, sunt multe sacrificii, i-am făcut mândri pe părinții mei și pe profesori, pe toți cei care ne cunosc”, a spus luni Gabriel Burtanete.
La Campionatul Mondial de gimnastică desfășurat în Ungaria, Gabriel Burtanete, legitimat la SCM Gloria Buzău, a reușit să impresioneze, fiind cel mai bun, la sărituri. Cu un exercițiu incredibil, cu o stăpânire de sine de care numai adevărații campioni pot da dovadă și cu o medie de 14.424 de puncte, Gabriel a devenit primul campion mondial de juniori al României la această competitție. Alături de el s-a aflat și fratele său, Robert, care de asemenea face gimnastică. Robert Burtanete a făcut parte și el din lotul României însă nu a ajuns până în finala de la sărituri. A trait însă alături de fratele său bucuria de a deveni campion mondial. Cei doi buzoieni se întorc luni în țară însă nu se vor relaxa ci vor continua antrenamentele pentru că luna viitoare vor merge la o nouă competitie, în care vor trebui să demonstreze ce pot. 
”Ne antrenăm în fiecare zi, uneori 5 ore, alteori mai mult de atât. Dacă avem competiții, antrenamentele se pot întinde pe durata unei zile. Nu prea avem timp de cluburi, de prieteni, însă ne relaxăm și noi după competiții. Sunt sacrificii, e multă muncă, însă merită totul pentru sentimentul unic pe care-l trăiești atunci când primești medalia și auzi imnul țării tale. Am trăit mari emoții și o bucurie unică. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut”, a mai spus tânărul campion.
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU