09 [MAI 18] SPORT Buzau
Miercuri, 09 mai 2018

Baschetbalistele de la Pedagogic, calificate la Olimpiada Gimnaziilor

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
2 voturi 1948 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Echipa de baschet fete a Liceului Pedagogic "Spiru Haret" a reuşit o performanţă de excepţie, obţinînd calificarea la faza finală a Olimpiadei Gimnaziilor, concurs organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Comitetul Olim­pic şi Sportiv Român şi Federaţia Română de Baschet, ajungînd astfel în primele 8 şcoli din România care se vor duela pentru titlul de campioană naţională.

Fetele de la Pedagogic au participat week-end-ul trecut la faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la baschet de la Constanţa, unde s-au întîlnit cu mult mai experimentatele cîştigătoare din judeţele Constanţa, Galaţi şi Brăila, primele două fiind considerate, de altfel, ca favorite la ocuparea primului loc, datorită tradiţiei de zeci de ani în practicarea baschetului feminin la nivel şcolar, dar mai ales la nivel de performanţă. Echipa Buzăului a obţinut numai victorii, cea mai importantă fiind împotriva Şcolii nr. 29 din Constanţa, o echipă foarte incomodă, cu jucatoare înalte şi bine clădite fizic, angrenate în sistemul competiţional naţional. Liceencele de la Pedagogic au cîştigat cu scorul de 37-30, după ce la pauză constănţencele au condus cu 14-13, un rezultat care a confirmat calificarea, în 3 ani de participare consecutivă la faza zonală, la 2 turnee finale. Faza finală se va desfăşura în perioada 24-27, în Complexul Sportiv de la Izvorani, toate cheltuielile ce le revin celor 8 echipe participante fiind suportate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 
 
"Am plecat la această zonă cu gîndul să facem un concurs bun, să jucăm bine. Noi neavînd nici o fată legitimată la vreun club sportiv, am zis că o să fie greu pentru ele. Nu este uşor să joci împotriva unor fete care au o experienţă competiţională mai bună decît a ta. Dar munca de echipă şi dăruirea totală pe care au afişat-o în teren fetele noastre au făcut diferenţa la acest concurs, reuşind să ne impunem în toate jocurile pe care le-am disputat." - profesoara Oana Borcilă 
 
Iată lotul care a contribuit la această calificare: Ioana Alexandra Dobre, Adina Bianca Şerban, Sorina Oana Popescu, Patrisia Carmen Ganea, Taisia Daniela Răileanu, Teodora Ioana Ţicleanu, Denisa Ştefania Caloian, Alina Gabriela Mustăţea, Ana Cristea, Cristina Stîngă şi Cătălina Ionescu Medvediuc. Profesori: Oana Borcilă şi Bogdan Hriţcu.
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU