07 [IUN 16] SPORT Buzau
Marţi, 07 iunie 2016

Ăsta este sfîrşitul!

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
1 vot 1087 vizualizari 1 comentariu mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Gloria a ajuns la capăt de drum şi va mai putea continua, în cel mai fericit caz, în ultima ligă judeţeană. Echipa buzoiană nu se va prezenta astăzi, la Satu Mare, pentru meciul cu Olimpia, din prima manşă a barajului pentru men­ţinerea în eşa­lonul secund. Aceasta ar fi cea de-a doua nepre­zentare a Gloriei în actualul sezon şi, potrivit regulamentului, va fi exclusă din Liga a 2-a şi retrogradată în ultima ligă judeţeană.       Mai mult, aflată în procedură de faliment, Gloria, care împlineşte în 2016 45 de ani de la înfiinţare, riscă chiar să se şi desfiinţeze! Sfîrşitul a devenit previzibil după decizia Comisiei de Disciplină a Federaţiei de a suspenda 14 jucători şi pe cei 3 antrenori în dosarul pariurilor. Gloria nu s-a prezentat la meciul de pe teren propriu, cu CS Baloteşti, din penultima etapă a play-out-ului, iar sîmbătă a încercat să evite, în primă fază, excluderea din campionat, făcînd deplasarea la Pojorîta, unde a pierdut cu 1-8 şi a ajuns să dispute acest baraj cu Olimpia Satu Mare. Din păcate, Gloria nu va face deplasarea, iar soarta pare pecetluită.

Pînă şi peste puterile lui Viorel!

Lăsat singur să se descurce cu echipa, după ce Primăria a refuzat să o mai finanţeze, antrenorul Viorel Ion şi-a asumat continuarea compe­tiţiei, cu tot ceea ce au însemnat cheltuielile cu deplasările ori cu plata baremurilor de arbitraj la meciurile de pe teren propriu. Sentinţa dată de Comisia de Disciplină în dosarul pariurilor a terminat, practic, o echipă care avea şanse mari să se salveze de la retrogradare. A urmat neprezentarea cu CS Baloteşti şi un ultim sacrificiu financiar pentru deplasarea de sîmbăta trecută, de la Pojorîta. „Dubla” de baraj cu Olimpia Satu Mare, cu meciul tur fixat, curios, de Federaţie, în deplasare, la numai 2 zile de la partida de la Pojorîta a devenit un obiectiv peste puterile lui Viorel Ion, care ar mai fi trebuit iar să facă rost de o sumă mare de bani pentru deplasare şi cazare. Totuşi, Viorel a încercat şi în ceasul al 12-lea să mai salveze ceea ce era de salvat, cu o întîmpinare ieri dimineaţă, la Federaţie, pentru ca jucătorilor suspendaţi în dosarul pariurilor să li se dea drept de joc, temporar, pentru meciurile de baraj, demers fără sorţi de izbîndă.

Romică Bunică: 'Echipa se va desfiinţa!'

Secundul Romică Bunică a fost singurul care a oferit, în cursul zilei de ieri, detalii despre situaţia dramatică de la Gloria. „Este adevărat. Nu ne prezentăm, pentru că nu avem nici jucători, avem doar copii şi nici bani. Am merge în zadar şi mai e şi o deplasare pînă la Satu Mare. E o situaţie dramatică. Echipa se desfiinţează. Ion Viorel s-a luptat să salveze această echipă, dar nu s-a putut. Nu văd nici un viitor. Mai dispare o echipă de pe harta fotbalului din România. Vom fi retrogradaţi în Liga a 5-a. Oricum, am fi retrogradat. Sîntem şi în faliment”, a spus, pentru Liga2.ro, Romică Bunică.

Administratorul judiciar trebuie să notifice azi Federaţia

Federaţia aşteaptă în această dimineaţă, la „Competiţii”, o adresă din partea administratorului judiciar Vartan Roşioru prin care să fie notificată asupra neprezentării Gloriei la meciul de la Satu Mare. „Am fost informaţi verbal, de oficiali ai Federaţiei, că echipa din Buzău nu se va prezenta la meciul programat la Satu Mare. Iar mîine (n.r. astăzi), societatea care se ocupă de insolvenţa clubului din Buzău, va depune, la FRF, o notificare oficială după care vom primi şi noi un document în acest sens”, a declarat preşedintele Olimpiei, Dan Băbuţ, în ziarul local Informaţia Zilei.Etichete: sfîrşitul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

buzoianul revoltat
07 iunie 2016
nu incercati sa ii transformati in victime. isi merita soarta. au primit an de an din partea Municipalitatii zeci de miliarde, care s-au dus pe apa sambetei. au patat imaginea orasului prin implicarea indubitabila in jocuri de culise si, in urma dovezilor incontestabile, au fost sanctionati de FRF . Si, nu in ultimul rand, Tulpan, Viorel si acolitii lor care s-au perindat de-a lungul timpului pe la club au reusit performanta de a baga echipa in faliment. Era Gloriei a apus. oamenii ”de bine” implicati au avut grija de asta. Drum bun, cale batuta! PS. oare cand va intra si DNA-ul pe fir... ???


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU