30 [IAN 14] SOCIAL Vrancea
Joi, 30 ianuarie 2014

Viscolul a făcut ravagii în Vrancea

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 2704 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Viscolul a făcut din nou ravagii în Vrancea.

 

74 de sate din 16 comune ale județului sunt izolate în această dimineață, în ciuda intervențiilor zecilor de utilaje de deszăpezire, care nu au făcut față viscolului de cod portocaliu. Situația s-a agravat, practic, de la o oră la alta, așa că acum aproape 48 de mii de oameni sunt rupți de lume, iar la ei nu se poate ajunge pe nici un drum, pentru că toate căile rutiere sunt blocate de nămeți.


Sunt 5 drumuri naționale închise, alte 9 drumuri județene sunt în aceeași situație. Pentru toate acestea, a fost nevoie și de intervenții de urgență la cazuri medicale grave.


O misiune extrem de dificilă a fost în comuna Măicănești, una dintre cele mai încercate localități din județ. De acolo a venit un apel disperat la salvare, din partea unor părinți care au văzut că sănătatea copilului lor de un an se deteriorează tot mai rău. Cu febră mare, vomă și tuse puternică, micuțul avea nevoie urgentă de tratament.


La ora 10 și jumătate aseară a venit apelul la 112, însă ambulanța a ajuns cu greu la copil. Şi mai dificil a fost însă să fie adus la spitalul din Focșani. Având un utilaj în față, care să înlăture zăpada de pe șosea, salvarea a ajuns abia la ora 4 la Focșani, după 6 ore de luptă cu nămeții și viscolul.


Și la 2 pași de Focșani, în comuna Cîmpineanca, un copil de 4 luni cu febră mare a avut nevoie de intervenția salvării.


La acest caz a plecat un autovehicul cu șenile de la pompieri și o ambulanță SMURD, care au înfruntat nămeți de 2 metri. O misiune care în mod normal s-ar încheia în cel mult 20 de minute a durat mai bine de o oră, din cauza vizibilității reduse și a viscolului. În cursul zilei de azi, în funcție de viteza vântului și de urgențele apărute, nu-i exclus ca urgențele să fie preluate pe calea aerului din zonele în care nu se poate ajunge.Etichete: urgente |  urgie |  viscol |  cazuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU