13 [IAN 14] SOCIAL Vrancea
Luni, 13 ianuarie 2014

Sugarii, fără lapte praf

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 2725 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

E gratis, dar lipseşte cu desăvârşire şi nici nu se ştie cînd vor fi vremuri mai bune. Judeţele Vrancea şi Brăila trec printr-o criză de lapte praf pentru sugarii care nu pot fi alăptaţi de mame. 


În Vrancea, se împlinesc 3 luni de când stocul de lapte praf de la Direcţia de Sănătate Publică este zero iar reprezentanţii instituţiei dau din umeri a neputinţă şi spun că n-au nici o veste de la Ministerul Sănătăţii. 


Laptele praf este recomandat şi sugarilor care nu câştigă în greutate. În cazul acestora însă nu sunt probleme, pentru că pediatria Spitalului Judeţean Vrancea are suficiente rezerve din aşa-numitul lapte-medicament. 

 

La Brăila, aceeaşi situaţie. Stocul Direcţiei de Sănătate Publică este epuizat de la sfârşitul anului trecut, deşi responsabilii instituţiei au solicitat necesarul de lapte praf Ministerului Sănătăţii. Până acum oficialii de la minister nu au răspuns solicitării de aprovizionare cu lapte praf. 


"În data de 8.01.2014 au fost solicitate 720 de kilograme de lapte praf, ceea ce reprezintă aproximativ 1.800 de cutii, pentru trimestrul I, urmând a beneficia de această cantitate 120 de copii, pe lună." a declarat medicul Andreea Gavrilescu, purtător de cuvânt al DSP Brăila.


Cum nu se ştie cât va dura criza laptelui praf, fiecare se descurcă aşa cum poate. Medicii interzic însă hrănirea bebeluşilor cu lapte de vacă, mai puţin hrănitor în comparaţie cu necesităţile organismului unui sugar, şi care poate duce inclusiv la declanşarea unor dereglări cu efecte negative pe termen lung.


Părinţii micuţilor din Buzău, care beneficiază de lapte praf din partea statului nu au motive să-şi facă griji spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Cel puţin deocamdată, stocul instituţiei asigură necesarul de cutii cu lapte praf.

 Etichete: bebelusi |  criza |  lapte praf
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU