24 [MAI 14] SOCIAL Vrancea
Sâmbătă, 24 mai 2014

Roman scris de 30 de autori vrânceni

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 2415 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro
Romanul cu 30 de autori

Nu e basm, nici baladă, dar la fel ca acestea are un autor colectiv. Vorbim despre un roman care se anunță să aibă un mare succes, scris de toți elevii clasei a X-a, profil filologie, de la Colegiul Național Unirea din Focșani.

 

Pentru ei mânuirea cuvintelor este nu doar o pasiune, ci a devenit un mod de viață. Coordonați de profesoara lor de limba română, în cadrul unui atelier de lucru, elevii au pus bazele unui proiect, care s-a derulat pe parcursul unui an, la finalul căruia rezultatul a fost un roman colectiv.

 

Romanul are nu mai puțin de 30 de autori, însă numărul mare al celor care au lucrat nu știrbește calitatea romanului. Dimpotrivă, totul decurge cursiv, chiar dacă sunt pasaje în care se pot observa diferențele de stil. Fiecare elev a avut partea lui de contribuție la scrierea romanului.

 

 Cartea s-a bucurat de un succes neașteptat, iar comenzile au început să curgă. Romanul a fost tipărit într-un tiraj redus, așa că acum uniriștii sunt nevoiți să re-editeze cartea, pentru a putea onora comenzile.

 Etichete: 30 autori |  elevi |  Vrancea |  roman
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU