14 [MAR 14] SOCIAL Vrancea
Vineri, 14 martie 2014

Eroul Florinel Enache vrea o viaţă normală. Vezi aici ce şi-ar dori!

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
1 vot 2157 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Singurul erou român în viaţă, supravieţuitor în mod miraculos, devenit simbol al luptelor în teatrele de operaţii, ar putea reveni la muncă.


Militarul vrâncean Florinel Enache, cel care a cucerit o lume întreagă prin caracter, putere psihică, dar mai ales luptă pentru supravieţuire, rănit grav în Afganistan, e din ce în ce mai bine. Actele sale au ajuns deja la Ministerul Apărării Naționale, iar ministrul Mircea Duşa urmează să ia o decize. Aceasta i-ar putea fi favorabilă militarului vrâncean, mai ales că are o relaţie apropiată cu ministrul Apărării, care l-a vizitat de mai multe ori la locuinţa din comuna Gura Caliţei.


Florinel Enache a rămas fără picioare şi fără braţul stâng, după ce a fost pur  şi simplu spulberat de un dispozitiv exploziv improvizat, în timpul unei misiuni de patrulare din Afganistan. Tragedia a avut loc în mai 2012 şi nimeni nu mai spera că va supravieţui. Mai mult mort decât viu, Florinel Enache a câştigat lupta cu moartea.


Dacă va reveni la muncă, angajarea se va face pe un post adaptat la problemele sale de sănătate. El ar urma să lucreze la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Unirea Principatelor.

 

 

 Etichete: erou |  infanterie |  munca |  sanatate |  florinel enache
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU