12 [MAR 14] SOCIAL Vrancea
Miercuri, 12 martie 2014

Copil de 4 ani, ucis de pneumonie!

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
0 voturi 2607 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Bilanţul unei săptămâni în care vremea şi-a făcut de cap, iar temperaturile oscilante au creat un mediu propice pentru virusuri să se răspândească peste tot, arată că un copil a fost răpus de pneumonie în Vrancea, judeţ în care au apărut şi 26 de suspiciuni de gripă.


Copilul care a murit de pneumonie avea numai 4 ani. În cazul lui, medicii vorbesc şi despre alte afecţiuni, pe fondul cărora boala de plămâni a evoluat rapid şi s-a agravat.


De altfel, numărul vrâncenilor diagnosticaţi cu pneumonie a crescut îngrijorător în ultima vreme. Aproape 440 de persoane, dintre care mulţi copii, au primit acest diagnostic de la medici, iar în cazul a mai bine de un sfert dintre bolnavi a fost nevoie de spitalizare.


Internaţi au fost şi 10 vrânceni suspecţi de gripă, a căror stare a impus tratament sub supraveghere medicală. Numărul suspiciunilor de gripă a ajuns la 26 într-o singură săptămână. Numai analizele de sânge pot arăta dacă suspiciunile se adeveresc. Probe de sânge prelevate de la toţi cei 26 de vrânceni au fost trimise deja la Institutul Cantacuzino.

 Etichete: caz |  copil |  pacient |  pneumonie |  gripa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU