01 [IUN 18] SOCIAL Buzau
Vineri, 01 iunie 2018

(FOTO) Ziua Copilului-ce cadouri au făcut sute de școlari din Buzău

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2864 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Elevii scolii din Largu au primit jucarii de la alti copii

De Ziua Copilului, sute de micuți din Buzău au oferit o lecție despre ceea ce înseamnă să dăruiești din ceea ce ți s-a dăruit. Ei și-au donat jucăriile, în cadrul unor campanii organizate prin intermediul școlilor și la inițiativa unor instituții publice sau companii, iar darurile au făcut fericiți alți copii. 


O primă acțiune de acest fel a avut ca destinatari circa 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Luciu Joi, școlarii din Luciu au primit daruri colectate de la elevi ai unităților de învățământ din municipiul Buzău. Pachetele cu jucării și dulciuri au fost distribuite cu o zi înainte de 1 iunie pentru că vineri nu s-au ținut cursuri în școli. Liantul între cei care au oferit și cei care au primit, și unii și alții bucurîndu-se în egală măsură, au fost salariații unei companii din domeniul fabricării de tâmplărie de tip termopan, acțiune bazată exclusiv pe voluntariatul angajaților. 


O acțiune similară s-a desfășurat vineri în două dintre orfeliantele buzoiene. Jandarmii i-au însoțit pe angajații Muzeului Județean Buzău, mai întîi la CP 2, apoi la CP 9. ”Au fost puncte de colectare la muzeu, dar și la Inspectoratul Județean de Jandarmi, iar inițiativele de donare au fost atît individuale, cît și de grup. O școală de dans a strîns de la elevi jucării, elevii de la Liceul ”Margareta Sterian”, clasele pregătitoare, ne-au adus saci cu jucării, dar și mulți alți buzoieni cărora le mulțumim pentru că vedeți ce bucurie imensă au adus pe chipurile acestor copii.” a declarat directorul Muzeului Județean, Daniel Costache. 
Minorii din centrele de plasament s-au bucurat astăzi și de participări la spectacole organizate cu prilejul Zilei Copilului, în săli de evenimente sau în aer liber, dar și la concursuri de desene pe asfalt. Etichete: copii |  donatii |  jucarii |  Ziua Copilului |  1iunie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU