20 [AUG 13] SOCIAL Buzau
Marţi, 20 august 2013

Vrei buletin? Îndură!

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
1 vot 5774 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

Fără el nu poţi intra la nicio instituţie, nu beneficiezi de nici un drept , practici nu exişti. Actul de identitate, obligatoriu de la vîrsta de 14 ani este un document pentru care eşti obligat uneori să înduri ore la rînd căldura, nervii altora sau indiferenţa funcţionarilor.  

Pentru o buzoiancă plecată de de multă vreme  din ţară întoarcerea acasă a însemnat şi un drum pînă la Biroul de evidenţă a populaţiei. Obişnuită de 11 ani cu condiţiile dintr-o ţară civilizată: Canada, femeia a rămas cu un gust amar. Teodora Aur a fost nevoită să meargă la Biroul de Evidenţa Populaţiei pentru a-şi schimba buletinul. 

Femeia este buzoiancă şi a plecat din România în urmă cu 11 ani. S-a stabilit în Canada, însă în fiecare vară, îşi petrece concediul în ţară, alături de familie. A încercat mai întîi să obţină cîteva informaţii însă nu a avut prea mult succes cu funcţionarii. A trebuit să se mulţumească cu o broşură. 

În zăporul de pe holurile biroului Teodora Aur a putut face încă odată diferenţa între condiţiile de afară şi cele de la noi. Femeia spune i se pare greu de crezut ca în administraţie să existe astfel de funcţionari dar şi astfel de condiţii de lucru. 

Ameţiţi de căldură şi enervaţi pe încetineala funcţionarilor, au fost şi alţi buzoieni care stăteau de ore bune la coadă. 

Şefii Biroului de Evidenţă a Populaţiei spun că este doar o întîmplare că este aglomeraţie. Doar vara se întîmplă aşa, spun ei, atunci cînd mare parte din cei plecaţi din ţară se întorc acasă. 

Culmea este că pentru a evita aglomeraţia, şefii de la evidenţa populaţiei, ne recomandă să venim la buletin taman cînd e mai cald afară, la miezul zilei. 


Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

ionel
20 august 2013
mai nesimtita decat aceasta persoana care a facut acest articol nu exista! Daca nici la buletine nu sunt conditii, acolo unde aveti aer conditionat, mergeti va rog la inmatriculari si pasapoarte... Nu am auzit ca ati fi trecut pe acolo...


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU