12 [NOV 12] SOCIAL Buzau
Luni, 12 noiembrie 2012

Vin banii pentru însoţitorii persoanelor cu handicap

Dan Răspopa alte articole de Dan Răspopa
0 voturi 1634 vizualizari 0 comentarii danraspopa@sansanews.ro
Însoţitorii persoanelor cu handicap din judeţul Buzău care nu şi-au mai primit salariile de luni de zile vor intra în posesia banilor zilele acestea. În această perioadă, primăriile din judeţ împart sumele alocate de Guvern la ultima rectificare bugetară pentru plata acestei categorii de persoane. În municipiul Buzău, restanţele  au ajuns la peste 30 de miliarde de lei vechi, iar ieri, însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi au primit sumele pe luna septembrie.
În judeţ, însoţitorii nu şi-au primit banii de luni bune, astfel că este posibil ca fondurile alocate de Executiv să nu ajungă pentru plata integrală a salariilor. 
Primăriile ar trebui să contribuie cu fonduri din bugetul local pentru plata salariilor însoţitorilor, însă multe administraţii locale au conturile goale. Pe de altă parte, legea nu prevede clar ce procent ar trebui alocat de primării. Autorităţile judeţene spun că se vor adresa Ministerului Adminitraţiei pentru a fi clarificată această problemă. 
În ultimii ani, însoţitorii persoanelor cu handicap din Buzău au rămas fără bani luni la rînd. Ei şi-au aşteptat în zadar salariile, s-au adresat primarilor şi prefectului, şi abia după numeroase demersuri situaţia acestei categorii de buzoieni a fost rezolvată.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU