03 [FEB 18] SOCIAL Buzau
Sâmbătă, 03 februarie 2018

Vezi aici unde vor fi amenajate primele piste de biciclete din oraș!

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 3193 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Amenajarea primelor piste de biciclete în municipiul Buzău, separate de traficul rutier, va avea loc în primăvara acestui an, pînă pe data de 17 mai. Cel puțin așa speră primarul orașului, Constantin Toma, care a anunțat, recent, că municipalitatea are în proiectare mai multe artere de circulație care vor avea piste de biciclete   în adevăratul sens al cuvântului, cu tot ceea ce înseamnă infrastructură specifică. Municipalitatea va reconfigura mai multe artere de circulație pentru realizarea noilor piste.

„Prima pistă de biciclete va fi realizată, sper, pînă pe 17 mai și va porni de la intersecția Unirii ci Mareșal Averescu, pînă la Parcul Crîng, pe partea asta cu Kauflandul nou. Tot ce am băgat în proiectare pe partea de artere mari și finanțate cu fonduri de la Uniunea Europeană, vor fi toate cu piste de biciclete. Studiem acum, de exemplu, zona asta, Republicii, 1 Decembrie 1918, vor avea și piste de biciclete pentru că sunt artere foarte mari și le vom lega cu Zona Industrială, le vom lega cu celelalte zone industriale, mă refer la partea asta de Transilvaniei, Bazalt și ce mai avem pe zona aia, pentru că acolo unde avem autobuz trebuie să avem și pistă de bicicletă”, a anunțat primarul Constantin Toma

Amenajarea de piste speciale pentru biciclişti este încurajată şi de programele de finanţare europene, care, așa cum a subliniat și edilul șef al orașului, pun la bătaie sume importante pentru înființarea lor:

„Vor fi realizate pe zeci de kilometri și va fi o luptă pe ani de zile pentru că o parte se va face pe bani europeni, din păcate foarte puțini, pentru că ăștia vor să-ți dea în primul rînd autobuze din astea electrice foarte scumpe și, în rest, nu putem băga decît vreo 12 milioane de euro în asfalt, asfaltul însemnînd și pistă specială pentru autobuze și pistă specială pentru biciclete, respectiv tot ce înseamnă Unirii, Transilvaniei pînă la Ursus și, bineînțeles, Transilvaniei. În rest, aceste piste și aceste reabilitări trebuie să le facem din surse proprii sau atrase ”, a mai adăugat primarul Buzăului.

În municipiul Buzău, la acest moment, nu există pentru biciclişti, iar participanţii la trafic, deseori, nu le oferă prioritate. Primarul Toma susţine că problema respectivă va dispărea treptat, odată cu reconstrucţia străzilor.Etichete: amenajate |  biciclete |  piste |  primele
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU