04 [IUL 15] SOCIAL Buzau
Sâmbătă, 04 iulie 2015

Vezi aici cu ce medii vor intra la liceu absolvenții de gimnaziu

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 2237 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Vezi aici cu ce medii vor intra la liceu absolvenții de gimnaziu?

Ministerul Educației a realizat ierarhia admiterii 2015 pentru absolvenții de gimnaziu buzoieni. Anul acesta ne putem mîndri cu 4 elevi care vor intra la liceu cu media 10 după ce au obținut media maximă atît la Evaluarea Națională cît și în cei 4 ani de gimnaziu.  Foarte puțin le-a lipsit altor 4 elevi buzoieni ca să intre la liceu cu media maximă aceștia obținînd medii de 9,99. Ultimul gimnazist din ierarhia județeană va intra la liceu cu o medie de numai 2,34. Din cei 3511 absolvenți de clasa a VIII a din județ, nu mai puțin de 402 elevi au obținut medii în intervalul 2,34-4,99. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională repre¬zintă unul dintre criteriile de admitere în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).


Admitere la liceu fără emoții pentru 4 elevi buzoieni care au obținut media maximă atît la Evaluarea Națională cît și în clasele V-VIII. Cei 4 decaliști buzoieni sînt:  Ovidiu Anghel, absolvent al Școlii Gimnaziale “G.E.Palade“, Alexandru Mihai Grama de la Școala Gimnazială Nr. 11, Andreea Cosmina Grigore, elevă a Colegiuui Național ”Mihai Eminescu “ și Andreea Lavinia Șelaru de la Colegiul Național ”B.P. Hasdeu“. Anul acesta au obținut medii între 9 și 10 un număr 725 de elevi iar alți 726 s-au situat în intervalul 8-9. 

Admiși la liceu cu medii sub 5

Ultima medie de admitere din 2015 este de numai 2,34. Din cei 402 elevi cu medii cuprinse între 2,34 și 4,99 s-au înregistrat 24 de medii sub 3, alte 97 sub 4 și 381 de elevi care vor intra la liceu cu medii între 4-4,99. Deși nu au medii de promovare, acești elevi vor fi admiși la liceu deoarece în prezent, învățămîntul românesc este obligatoriu pînă în clasa a X a.


Completarea fișelor de opțiuni de către absolvenţii de gimnaziu pentru liceul pe care doresc să îl urmeze este programată  în perioada 4-8 iulie. Repartizarea pe locuri se va face în ordinea descrescătoare a mediilor.  Pe 15 iulie este programată repartizarea computerizată iar listele cu elevii repartizaţi vor fi afişate la avizierul liceelor pe 16 iulie urmînd a se depune dosarelor de înscriere între  17-25 iulie. Dosarele de înscriere vor conţine copii de pe cartea de identitate, certificatul de naştere, foaia matricolă pentru clasele V-VIII, fişa medicală şi cererea de înscriere.Etichete: gimnazisti |  ierarhie |  liceu |  medii |  admitere
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU