10 [AUG 15] SOCIAL Buzau
Luni, 10 august 2015

Vezi aici cîţi candidaţi s-au înscris la Bacul de toamnă

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 8715 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Îşi vor încerca norocul şi în toamnă în speranţa că vor avea parte de subiecte mai uşoare şi vor reuşi să obţină diploma de Bac care le va permite înscrierea la facultate. La sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat s-au înscris nu mai puţin de 1349 de absolvenţi de liceu care fie au absentat ori nu au promovat toate probele în sesiunea anterioară, fie au trecut corigenţa şi acum doresc să îşi testeze cunoştinţele la examenul maturităţii în speranţa că îl vor trece. 

4 centre pentru probele scrise

Bacalaureatul de toamnă se va desfăşura în 4 centre stabilite la Colegiul Agricol „Dr. C-tin Angelescu” unde vor da examen 274 de candidaţi, Liceul tehnologic “Henri Coandă” Buzău vor susţine probele scrise 339 tineri, la Liceul Tehonologic Meserii şi Servicii alţi 322 iar la Liceul Tehnologic „Victor Frunză”, alţi 314 candidaţi. Totodată, Inspectoratul Şcolar a decis înfiinţarea unei subcomisii la Liceul Teoretic Nicolae Iorga din Nehoiu care va funcţiona pe lîngă centrul stabilit la Centrul de examen Liceul Tehnologic Meserii şi Serivicii.   

Probele examenului

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare română este programată în intervalul 17-18 august iar între 18-19 august vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională urmînd ca între 20-21 august să fie susţinută proba de competenţe digitale. Probele scrise încep pe 24 august cu cea la Limba şi literatura română urmată pe 26 august de proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august, proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 31 august pînă la ora 12 se vor afişa rezultatele iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 12-16. rezultatele finale vor fi afişate la avizierele centrelor de examen pe 3 septembrie. 


Etichete: candidati |  inscrisi |  probe |  toamna |  Bac
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU