24 [SEP 13] SOCIAL Buzau
Marţi, 24 septembrie 2013

Verificări la instalaţiile de iarnă

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 971 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Regia de termoficare a dat startul probelor la rece pentru instalaţiile care vor aduce căldura în apartamentele buzoienilor. În mare, sistemul este pregătit să furnizeze agent termic, chiar dacă va mai trece probabil o lună până când se vor încălzi caloriferele. Cu mici excepţii în care probele la rece s-au lăsat cu inundarea subsolurilor sau a unor apartamente, instalaţiile sunt puse la punct să înceapă furnizarea căldurii.

Probele la rece ale instalaţiilor exterioare şi ale celor din subsolurile blocurilor şi apartamente az început săptămâna trecută. Locatarii au fost anunţaţi cam cu două săptămâni înainte, dar chiar şi aşa au mai apărut accidente. Un subsol sau un apartament inundat, ici colo, sunt incidente care apar cam în fiecare toamnă. 

Anul acesta au predominat problemele în subsolurile blocurilor, acolo unde conductele au fost neglijate de proprietari. În alte cazuri, debranşările ilegale le-au creat necazuri locatarilor:

În iarna care vor urma, regia de termoficare va avea câteva zeci de abonaţi noi. 

Este vorba despre locatari care, de teama facturilor la gaze, au renunţat la centralele de apartament ori la convectoare şi au revenit la sistemul centralizat. Numărul lor este însă incomparabil mai mic decât cel al locatarilor care vor să nu mai depindă de agentul termic de la RAM.

Pentru locatarii care au rămas abonaţi la serviciile în sistem centralizat vestea bună este că preţul gigacaloriei rămâne neschimbat, de 185 de lei. În acest moment, Regia Autonomă Municipală mai are circa 16 mii de abonaţi. Etichete: centrala |  gigacalorie |  iarna |  instalatii |  RAM |  caldura
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU