01 [APR 15] SOCIAL Buzau
Miercuri, 01 aprilie 2015

Vaccinarea elevilor revine în sarcina medicilor de familie

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1244 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Medicii de familie vor trebui să efectueze vaccinările cuprinse în calendarul naţional de vaccinare, precum şi vaccinările la grupele la risc. Pentru a discuta despre măsurile pe care trebuie să le întreprindă în această perioadă, medicii de familie, aceştia au participat astăzi la o şedinţă organizată de Direcţia de Sănătate Publică. Schimbarea aduce un volum mai mare de muncă medicilor de familie care vor trebui să asigure şi imunizarea copiilor. În prezent însă, medicii şcolari trebuie să transcrie datele de vaccinare efectuate în şcoli. “Cabinetele şcolare vor face medicină şcolară mai puţin epidemiologie, ei se vor ocupa de dezvoltarea neuropsihomotorie a copilului şcolarizat, de educaţia sanitară, de condiţile igienico-sanitare din şcoli. Va fi o operaţiune foarte dificilă pentru că facem apel al puţinii medici şcolar să transcrie datele de vaccinare efectuate în şcoli, în special la copilul din clasele 0-4 să elibereze dovezi de vaccinare şi aceastea să ajungă prin intermediul părintelui la medicul de familie”, a declarat Carmen Scîntei, medic epidemiolog DSP Buzău. 
 

Riscul este destul de crescut acum ca părinţii, fie neinformaţi, fie pur şi simplu care refuză vaccinul să crească şi mai mult. “Au această opţiune să refuze sau să abandoneze o vaccinare dar noi vom insista şi vom căuta să menţinem relaţiile cu aceşti părinţi şi copii încît să îi aducem pe calea cea bună”, a afirmat Eugenia Niţoiu, medic de familie Rîmnicu-Sărat. 

Părinţii sînt cei care vor intermedia legătura elevului cu medicul şcolar care emite dovezile de vaccinare şi medicul de familie care va efectua imunizarea. 


Etichete: DSP |  elevi |  familie |  medici |  scolari |  vaccinare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU