15 [MAI 14] SOCIAL Buzau
Joi, 15 mai 2014

Un buzoian cu o grupă de sânge rară are mare nevoie de transfuzii!

Mihaela Vulpe alte articole de Mihaela Vulpe
18 voturi 23054 vizualizari 19 comentarii mihaelavulpe@sansanews.ro
Un buzoian cu o grupă de sânge rară are mare nevoie de transfuzii!

Virgil Iacob, un tânăr de 30 de ani care a fost implicat, duminica trecută, într-un accident de motocicletă are mare nevoie de transfuzii sanguine. Buzoianul a suferit fracturi de gambă, tibie şi peroneu şi a pierdut mult sânge până când medicii l-au stabilizat.


Internat la Spitalul de Urgenţe Floreasca, tânărul din Buzău are mare nevoie de transfuzii, iar familia şi prietenii au lansat un apel umanitar. Virgil are o grupă rară de sânge - AB 4 cu RH negativ, grupă pe care numai 5% din populaţie o deţine şi care este, din fericire, compatibilă şi cu grupa 01 cu RH negativ.


Aşadar, cei care au grupele AB 4 sau 01 şi vor să întindă o mână de ajutor unui tânăr aflat într-o situaţie medicală dificilă, pot merge să doneze sânge la Centrul de Transfuzii, unde trebuie să specifice că vor să doneze lichid vital pentru Virgil Iacob, internat la Spitalul Floreasca din capitală. 



Etichete: donatii |  sange |  transfuzii |  apel umanitar
Voteaza articolul: bun: 17  |  slab: 1   16

Comentarii

anamaria
15 mai 2014
Bună, spuneţi mi vă rog dacă ajută grupa 0 cu rh pozitiv?
marian
15 mai 2014
eu am grup de sange 01 si vreau sa ajut doar atat specific numele?
alexandra
15 mai 2014
eu am grupa 01 si vreau sa ajut acest baiat
alina
15 mai 2014
In cazul in care donatorul nu are grupa sanguina compatibila nu se poate face schimb la banca de sânge cu grupa necesară primitorului?
antofi ana maria
15 mai 2014
buna seara. eu am grupa de sange AB 4 si daca se poate as putea sa il ajut. are nevoie de sange.as putea sa ii donez
Angelica Horga
16 mai 2014
Am pe cineva care are AB 4 negative. Nu este nici o data de contact pentru persoana care are nevoie??? Ati incercat pe www.donatorionline.ro
Bogdan
16 mai 2014
eu am 01 negativ si vreau sa ajut cu cea mai mare placere
EDUARD
16 mai 2014
oameni buni cu suflet nobil,daca simtiti nevoia corecta sa-l ajutati ,mergeti fara retinere si donati singe indiferent de grupa pe care o aveti! il ajutam si asa ! Bunul D-zeu Sa-l Ajute !
Viorel
16 mai 2014
Luni la prima ora, AB4 rh- il veti avea de la mine.
ramona
16 mai 2014
am grupa 01 rh negativ si voi merge luni sa donez.
Vieriu Vasilica
16 mai 2014
Am 01 RH negative, daca donez la Slobozia, ajunge sangele la el?
Otilia Braduteanu
17 mai 2014
sunt din Republica Moldova. Pot dona sânge în RM pentru acest tânăr?
dragos
17 mai 2014
Am AB si rh negativ. Cat mai repede posibil o sa merg sa donez.
marilena
17 mai 2014
Oameni buni, oameni minunati!!! e foarte frumos si maret gestul vostru, dar vi se pare corect sa donati fara sa stiti daca acest anunt e valabil, mai e valabil, sau daca a fost vreodata valabil? Dupa un asemenea anunt oameni de buna credinta cu suflete mari si minunate merg in grupuri sa doneze sange... si doneaza... si se strang cantitati impresionante de sange cu grupa rara ... si habar nu aveti ce bani si profituri se invart in jurul bunatatii voastre ... Contactati-l personal, verificati si apoi daruiti cu toata dragostea... nu inainte oameni minunati!
cosmin
17 mai 2014
01 negativ
ALEXANDRA
20 mai 2014
E VALABIL!!!!
Redactia
17 mai 2014
Sansanews.ro a publicat un material privind rezultatele acestei campanii de donare de sange. Faptul ca, in urma unui astfel de demers, s-ar putea strange o cantitate mai mare de sange decat cea de care are nevoie Virgil este extraordinar. Oricare dintre noi poate fi maine in locul lui Virgil, iar sangele donat de prietenii buzoianului poate fi salvator. Pe de alta parte, aceasta campanie are si un mesaj secund: "Mergeti si donati sange. Nu conteaza viata cui este , astfel, salvata, ci faptul ca o viata este salvata!"
Ovidiu
20 mai 2014
L-am intalnit intamplator pe baiatul asta acum 7-8 ani in Constanta in fata unui camin studentesc. Deci Marilena (cea care a pus la indoiala anuntul ) Virgil Iacob exista si este motociclist, merita ajutorul nostru. Eu am 01 rh negativ, maine dimineata ma duc sa donez sange pt el.
zatarra
09 noiembrie 2016
Draga redactie,de curand o ruda dea mea care locuieste in loc.Berca , a suferit o operatie chirurgicala .Buunn.Inainte de a fi operate i s-a cerut de spitalulrespectiv ca inainte de operatie cu cateva saptamani,cel putin trei persoane sa donaze sange pentru el.Altfel ..pe interventie chirurgicala.Ok.A gasit cetiv donatori,i-a dus la centrul de recoltare,au donat oamenii,i s-a dat bon ca x,y si z a donat pentru el, toate bune si frumoase.A venit ziua operatiei chirurgicale.S-a prezentat omul la Bucuresti la doctor la internare.Ma rog...bla,bla,pana s-a ajuns la donatori..Omul a sos bonurile dovedind ca trei oameni au donat pentru el...Atunci doctorul a sunat la centrul de donatori sangvini s-au cum dracu s-o numi si i-a intrebat de ce nu i-au trimis sangele?Stiti ce i-au raspuns cei de la Buzau?Ca ei nu transfera sange la Bucuresti! Asa ca daca tot vreti sa faceti un bine,mergeti la centrul de recoltare a sangelui de la Spitalul Militar Central Bucurest!Multumesc pentru timpul acordat si iertati.mi lungul drum al povestirii.Verificati va rog daca nu credeti si apoi sa postati acest comentariu pe site.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU