13 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 iulie 2018

Top ”Culmea nesimțirii!” Amenințări cu moartea împotriva bunului simț civic

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
7 voturi 2159 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

”Culmea nesimțirii!” nu e doar o expresie aruncată cu năduf, la supărare, ci o realitate pe care ne-a arătat-o recent, și pe Focus TV, nu numai pe Facebook, Eduard Nicolescu, reprezentant al unei instituții publice, CRRES Buzău, care colaborează cu ONG-uri axate pe sprijinirea persoanelor cu dizabilități.

Deși conținutul emisiunii merită o diseminare mai pe larg, ne oprim deocamdată la un aspect șocant în ceea ce privește felul în care se înțelege, la noi în urbe, respectarea din bun simț și educație a micilor drepturi pe care le are o persoană cu posibilitatea de a fi deplasată prin lumea în care trăim doar și numai într-un cărucior, sau scaun rulant.

Un drept civic atât de bine apărat, nu numai de legi și regulamente în alte țări pe care buzoienii le frecventează în număr mare, cât mai ales de comunitate, de la șoferul care vede semnul din parcarea rezervată și nu îl ocupă, nici măcar pentru două minute, și dă ture prin jur, să-și lase mașina chiar și la un kilometru de semnul acesta, până la tânărul ieșit cu bicicleta prin oraș, care, dacă vede neregula, formează un număr de telefon, sesizează organele de poliție, iar restul e rezolvat cum scrie în lege.

Pentru că a publicat pozele din galeria de mai sus, pe pagina de Facebook CRR_S Buzau, Eduard Nicolescu a primit și amenințări cu moartea. Ceea ce l-a făcut să comenteze:

„Vreau mașină ca afară!!! Tot ce admirăm și ne place la alții niciodată nu vom aplica în România! Națiunile ca și oamenii sunt diferite...unele educate, altele nu...posturile cu mașinile parcate ILEGAL pe strada Pietroasele au fost vizualizate pe site-ul #CRRES Buzau de 36788 persoane în ultima săptămâna...am în listă politicieni locali, polițiști și ziariști...m-am resemnat!#mândrucăsuntromân”

Ne facem datoria de jurnaliști și îi arătăm și noi ”cu degetul”, întrebându-vă: Ce-i de făcut? Cine? Când? Cum? Că, ”De ce?” știm bine că știți... de ce.Voteaza articolul: bun: 7  |  slab: 0   7

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU