15 [OCT 14] SOCIAL Buzau
Miercuri, 15 octombrie 2014

Surzii s-au plâns la BEJ că nu înţeleg ce promit candidaţii

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1338 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Reprezentanţii unui grup de surzi din Buzău au fost astăzi la Biroul Electoral Judeţean pentru se plânge că informaţiile transmise de candidaţii la preşedinţie nu ajung şi la ei, întrucât nici un spot sau emisiune TV nu este tradusă în limbaj mimico-gestual. 

În plină campanie electorală, când toţi candidaţii la cea mai înaltă funcţie în stat se întrec în declaraţii şi promisiuni, pentru o categorie de alegători este linişte totală. Surdo-muţii au reclamat ieri la Biroul Electoral Judeţean că la ei nu ajung aceste informaţii şi sunt discriminaţi de modul în care au loc dezbaterile electorale. 

Ei susţin că nu înţeleg absolut nimic din ceea ce transmit candidaţii la preşedinţie, pentru că nici una dintre echipele de campnaie nu s-a gândit să realizeze spoturi traduse în limbaj mimico-gestual. Este o încălcare a Constituţiei spun surdo-muţii, pentru că şi ei, la fel ca orice cetăţean cu drept de vot, trebuie să aibă acces la informaţiile de interes public. 

„Am întrebat cum putem avea şi noi acces la informaţii despre candidaţi, despre platformele electorale. Am depus o cerere scrisă pentru a primi un răspuns”, a declarat prin intermediul unui interpret Geanina Moise. 

Alegătorii cu probleme de auz din Buzău, mai spun că vor să ştie şi ei ce le oferă fiecare candidat, cine le susţine drepturile, iar pentru asta ar fi trebuit să fie difuzat pe posturile de televiziune unde au loc dezbateri electorale măcar câte un spot tradus în limbaj mimico-gestual.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU