24 [OCT 17] SOCIAL Buzau
Marţi, 24 octombrie 2017

Surpriză în lista priorităților de investiții în infrastructura rutieră a județului

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 2109 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Conducerea Consiliului Județean Buzău a anunțat că va demara  lucrări de reabilitare pe DJ 203K, tronsonul Mărăcineni-Podul Muncii.  Deocamdată nu se știe cînd anume se va întîmpla acest lucru, deoarece procedura a fost contestată în instanță, iar acum trebuie să treacă luni de zile pentru începerea lucrărilor. Cert este faptul că pe agenda administrației județene este trecut și acest obiectiv și, mai mult decît atît, este bugetat cu o sumă aprobată de plenul Consiliului Județean. 
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagui a anunțat în premieră la conferința de presă organizată luni pentru semnarea contractului de finanțare în valoare de aproximativ 27 de milioane de euro pentru refacerea DJ 203K, că alte două sectoare de drum, Vintilă Vodă – Lopătari și Vintilă Vodă – Bisoca, vor fi refăcute complet: „Indiferent că o vom face din fonduri europene sau din fonduri proprii, vă pot asigura că aceste drumuri vor fi reabilitate, urmând să și noi, încet-încet, într-o stare de normalitate.”, a subliniat Petre Emanoil Neagu. Anunțul legat de cele două tronsoane de drum vin ca o surpriză plăcută deoarece tronsoane permit accesul către două zone din județul Buzău cu un potențial turistic extraordinar. De altfel, unul dintre motivele pentru care investiția respectivă este prioritară este acela de a atrage investitori în zonă.
 De asemenea, cu fonduri europene atrase prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, va fi complet reabilitat DJ 205, care face legătura între localitățile Greceanca, Breaza, Năeni și Fințești. Președintele Neagu a mai anunțat că reabilitarea DJ 203L Săpoca – Valea Nucului a fost deja încheiată, iar lucrările la tronsonul de drum DJ 203L Pârscov – Bălănești sunt pe final.Etichete: infrastructura |  investiții |  județului |  lista |  priorități |  rutieră |  Surpriză
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU